Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
«Αδιαμφισβήτητη» η κατοχική στρατηγική

Από επίθεση σε βυτιοφόρο που ανήκε στις ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις
Από επίθεση σε βυτιοφόρο που ανήκε στις ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις
ΚΑΜΠΟΥΛ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ._

«Χωρίς αμφισβητήσεις και αμφιβολίες» προχωρά η στρατηγική του ιμπεριαλιστικού πολέμου στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τον Αμερικανό Υπουργό Αμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, που προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις περί ακραίων διαφωνιών και διχασμού, που περιγράφει το βιβλίο του δημοσιογράφου Μπομπ Γουντγουόρντ, «Οι πόλεμοι του Ομπάμα», το οποίο φάνηκε να ανησυχεί την Ουάσιγκτον πριν ακόμα εμφανιστεί στα βιβλιοπωλεία. Μια στρατηγική, η οποία προβλέπει - όπως και οι προηγούμενες - αύξηση των κατοχικών στρατευμάτων, κλιμάκωση των πολεμικών επιχειρήσεων και των επιθέσεων, αποδίδοντας μεγαλύτερη αντίδραση και από την πλευρά των Ταλιμπάν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω των αυξημένων απωλειών στο αμερικανικό στρατόπεδο, ο Μπ. Ομπάμα θα προχωρήσει σε νέα αναθεώρηση της κατοχικής στρατηγικής, με στόχο να αναδιαμορφώσει το κλίμα όσον αφορά στον πόλεμο του Αφγανιστάν, που γίνεται όλο και πιο αντιδημοφιλής.

Χτες σημειώθηκε νέα επίθεση αυτοκτονίας σε ΝΑΤΟική βάση στα νοτιοανατολικά της χώρας, στην επαρχία Πακτία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους καμικάζι, αλλά όχι στρατιώτες των κατοχικών δυνάμεων, σύμφωνα με εκπροσώπους της κατοχής.

Την ίδια στιγμή, η κλιμάκωση των αμερικανικών επιθέσεων στο Πακιστάν δείχνει να αμβλύνεται όλο περισσότερο, μεταθέτοντας το μέτωπο του πολέμου στο γειτονική χώρα, η οποία κρίνεται ως η «πηγή εκπαίδευσης των ανταρτών των Ταλιμπάν που πρέπει να χτυπηθεί». Προς αυτό το σκοπό, προσανατολίζεται και η CIA, που έχει ήδη συγκεντρώσει στρατό 3.000 δολοφόνων για ειδικές «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις», στα σύνορα Αφγανιστάν - Πακιστάν.

Και ενώ το Πακιστάν βυθίζεται στη φτώχεια, με τις πληγές των πλημμυρών να ανοίγουν κάθε μέρα και περισσότερο αντί να περιορίζονται, παράλληλα με τις συνέπειες ενός ακήρυχτου πολέμου, το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας απάντησε στο Ανώτατο Δικαστήριο ότι δεν μπορεί να «ανοίξει» ξανά τις υποθέσεις που αφορούν ξέπλυμα χρήματος και βαραίνουν τον πρόεδρο, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι και τους λογαριασμούς του στην Ελβετία, γιατί αυτό θα ήταν επιζήμιο για την εθνική κυριαρχία και συνοχή του Πακιστάν. Tη θέση αυτή υπερασπίστηκε και ο Πακιστανός πρωθυπουργός Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι, ισχυριζόμενος ότι δεν μπορεί να αμφισβητείται ο πρόεδρος, που αποτελεί θεσμό της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ