Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ
Διαπιστώσεις Μπαν για ανεπαρκείς προσπάθειες αφοπλισμού

HNΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.--

Την έλλειψη σημαντικής προόδου στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό διαπίστωσαν χτες ο ΓΓ του οργανισμού Μπαν Γκι Μουν και αξιωματούχοι από δεκάδες χώρες στη διάρκεια συνεδρίασης στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης (ΓΣ) στη Ν. Υόρκη.

«Παρά την έγκριση ενός προγράμματος εργασίας το 2009, το πρώτο σε μια δεκαετία, η Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό δεν μπόρεσε να μετατρέψει αυτή την εξέλιξη σε σημαντική πρόοδο», παραδέχθηκε ο Μπαν. Ζήτησε, επίσης, να απελευθερωθούν χρήματα που προορίζονται για τις αμυντικές δαπάνες για την ανακούφιση της πείνας, των ασθενειών και άλλων κακοδαιμονιών που ταλανίζουν δεκάδες αναπτυσσόμενες χώρες.

Λίγες ώρες αργότερα, ο ΓΓ του ΟΗΕ συμμετέχοντας σε συνεδρίαση της λεγόμενης «Συμμαχίας Πολιτισμών» καταφέρθηκε εναντίον όσων, όπως είπε, «ενθαρρύνουν τις εντάσεις» ανάμεσα σε Δύση και Ισλαμικές χώρες, λέγοντας ότι η «διεθνής κοινότητα» θα πρέπει να σταθεί ενωμένη ενάντια σε όσους προσπαθούν «να δαιμονοποιήσουν τον άλλον»...

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα αξιοποίησε την παρουσία του στη Ν.Υόρκη, προκειμένου να προωθήσει την ατζέντα της Ουάσιγκτον και σε άλλα διεθνή ζητήματα - πλην του μεσανατολικού και του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος... Ετσι, χτες, επρόκειτο να παραστεί σε ειδική συνεδρίαση υψηλόβαθμων αξιωματούχων στον ΟΗΕ σχετικά με το προγραμματισμένο για το Γενάρη κρίσιμο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στο νότιο Σουδάν, και την πρόσφατη ένταση στις σχέσεις της Κίνας με την Ιαπωνία.

Αργότερα χτες βράδυ, ο Ομπάμα επρόκειτο να συμμετάσχει σε επίσημο δείπνο με άλλους ξένους ηγέτες και σύμφωνα με πληροφορίες από το Λευκό Οίκο επρόκειτο να «πιέσει» τη στρατιωτική κυβέρνηση της Μιανμάρ (πρώην Βιρμανία) να πραγματοποιήσει νέες εκλογές ως το τέλος του χρόνου και να απελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ