Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ - «ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΕΝΤΕ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ»
Ευχαριστίες στους Αμερικανούς καλλιτέχνες

Από παλιότερη διαμαρτυρία στην Ουάσιγκτον για τους 5 Κουβανούς αγωνιστές
Από παλιότερη διαμαρτυρία στην Ουάσιγκτον για τους 5 Κουβανούς αγωνιστές
ΑΒΑΝΑ.--

Η Ενωση Κουβανών Καλλιτεχνών και Συγγραφέων (UNEAC) και η Οργάνωση Νέων Κουβανών Καλλιτεχνών και Συγγραφέων (AHS) σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησαν εξέφρασαν τη βαθιά εκτίμησή τους για την αλληλεγγύη και τη φιλία που εκφράζουν οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους στους πέντε Κουβανούς αγωνιστές που βρίσκονται πάνω από 12 χρόνια άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ. Κάλεσαν μάλιστα και τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα να ασκήσει τις αρμοδιότητές του και να απελευθερώσει τους «5» για να επιστρέψουν στην Κούβα και στις οικογένειές τους.

Υπενθυμίζεται πως μια ομάδα Αμερικανών καλλιτεχνών απέστειλε πρόσφατα επιστολή διαμαρτυρίας στον Αμερικανό Πρόεδρο απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των «5». Ανάμεσα στους υπογράφοντες την επιστολή συγκαταλέγονται ο Ντάνι Γκλόβερ, ο Σον Πεν, ο Μπενίσιο ντελ Τόρο, ο Εντουαρντ Ασνερ, η Σούζαν Σάραντον, ο Ολιβερ Στόουν, ο Μάικλ Μουρ, ο Μάρτιν Σιν, η Μπόνι Ράιτ, ο Τσάκσον Μπράουν και πολλοί άλλοι. Οπως αναφέρουν, το μόνο που έπραξαν οι πέντε Κουβανοί ήταν να μάθουν τα επιθετικά σχέδια αντικουβανικών ομάδων του Μαϊάμι, να ειδοποιήσουν τις κουβανικές αρχές με σκοπό «να προστατέψουν την πατρίδα τους» από παρόμοιες ενέργειες που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες Κουβανούς.

Ομολογίες πρακτόρων της ΣΙΑ και της αντικουβανικής μαφίας

Ο γνωστός εγκληματίας και πρώην πράκτορας της CIA Λουίς Ποσάδα Καρίλες με στόμφο υπερηφανευόταν για το γεγονός ότι κάθε βίαιη και επιθετική ενέργεια που πραγματοποιούσε κατά της Κούβας είχε την ειδική εξουσιοδότηση από τη CIA. Η παραπάνω επιβεβαίωση περιέχεται στις δηλώσεις που έκανε ο Φρανσίσκο Τσάβες Αμπάρκα, υπήκοος Ελ Σαλβαδόρ, που συνελήφθη τον Ιούλιο στη Βενεζουέλα και στη συνέχεια εκδόθηκε στην Κούβα καθώς υπήρξε δεξί χέρι του Καρίλες στην «επιχείρηση» τοποθέτησης βομβών σε τουριστικούς προορισμούς της Κούβας.

Σημειώνεται πως ο Ποσάδα Καρίλες και το Κουβανο-Αμερικανικό Εθνικό Ιδρυμα (CANF) είχαν τοποθετήσει πάνω από 30 εκρηκτικούς μηχανισμούς (τους 18 σε διάστημα λιγότερο από ένα χρόνο) στην Κούβα, 11 από τους οποίους εξερράγησαν σε διάφορες τουριστικές τοποθεσίες, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός Ιταλού τουρίστα, τον τραυματισμό αρκετών άλλων και φυσικά πολλές υλικές καταστροφές.

Ωστόσο, οι νεκροί θα μπορούσαν ήταν ακόμα και χιλιάδες αν δεν είχαν αποτραπεί από τις κουβανικές δυνάμεις ασφαλείας σε συνεργασία με το λαό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται η προστασία του εγκληματία Καρίλες (2010-02-24 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στους «πέντε» Κουβανούς (2008-11-07 00:00:00.0)
Στόχος τότε και τώρα η κουβανική επανάσταση (2006-01-29 00:00:00.0)
Απαράδεκτη δικαστική απόφαση (2005-09-29 00:00:00.0)
Ενάντια στην τρομοκρατία για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη (2005-06-02 00:00:00.0)
Ο Καρίλες «επί χρόνια στο μισθολόγιο της CIA» (2005-05-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ