Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ-ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
«Ψήνονται» οι συνομιλίες υπό την ΕΕ...

Οι «ευρωαστυνόμοι»» έξω από το υπουργείο Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών, στο προτεκτοράτο του Κοσσυφοπεδίου
Οι «ευρωαστυνόμοι»» έξω από το υπουργείο Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών, στο προτεκτοράτο του Κοσσυφοπεδίου
HNΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ._

Το πλαίσιο πραγματοποίησης των αναμενόμενων συνομιλιών ανάμεσα σε Βελιγράδι και Πρίστινα περιέγραψε χτες αδρά ο Σέρβος πρόεδρος Μπόρις Τάντιτς μετά τη συνάντησή του με την επικεφαλής της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Κάθριν Αστον, στο περιθώριο της 65ης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Τάντιτς είπε πως συμφωνήθηκαν βασικά στοιχεία του διαλόγου, (ποιοι, πώς και τι θα συζητήσουν) που θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων Βελιγραδίου-Πρίστινας με τη συμμετοχή και ομάδας ειδικών αξιωματούχων της ΕΕ. Ο Σέρβος πρόεδρος υποστήριξε ότι η συνάντησή του με την Αστον έγινε «σε κλίμα μεγάλης κατανόησης» και ότι πήρε διαβεβαιώσεις πως οι χώρες της ΕΕ θα δουλέψουν εντατικά εντός του ερχόμενου Οκτώβρη προκειμένου να προωθηθεί η σερβική υποψηφιότητα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Τέλος διευκρίνισε πως τα θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου θα είναι επιλεγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να οδηγήσουν γρήγορα σε άμεσες λύσεις και να δημιουργήσουν ένα γενικότερο καλό κλίμα ανάμεσα σε Βελιγράδι και Πρίστινα.

Το ίδιο 24ωρο ο Αλβανός πρόεδρος Μπαμίρ Τόπι αξιοποίησε την ομιλία του στη ΓΣ του ΟΗΕ για να καλέσει όσες χώρες δεν έχουν αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο να το πράξουν ενώ αναφέρθηκε και στον επικείμενο διάλογο Σέρβων και Κοσσοβάρων Αλβανών υποστηρίζοντας ότι θα γίνει «όπως γίνεται στην περίπτωση δύο ανεξάρτητων χωρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ