Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Οργανωμένη δράση για κάθε λαϊκό πρόβλημα

Περιοδεία του Θανάση Παφίλη στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στο Ρέντη

Από τις συζητήσεις χτες στην ΕΘΕΛ
Από τις συζητήσεις χτες στην ΕΘΕΛ
Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ οι εργαζόμενοι να σκεφτούν σύμφωνα με την πείρα τους, τι έχει συμβεί, πού βρισκόμαστε σήμερα και για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους. Τότε θα δουν ότι οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν οδηγήσει σε τραγικά αδιέξοδα και μια γενική αβεβαιότητα.

Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε χτες το πρωί στους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στο Ρέντη ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Οπως τόνισε, ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς σε όλα με το ΚΚΕ, πρέπει σε αυτές τις εκλογές να «γίνει ο αιφνιδιασμός» και να ενισχυθεί αποφασιστικά από τα λαϊκά στρώματα, γιατί είναι μια πολιτική δύναμη «βαθιά εξαρτημένη από τα λαϊκά συμφέροντα», που προειδοποίησε ανοιχτά για την αντεργατική θύελλα που ήρθε και γι' αυτή που ακολουθεί, που υπερασπίζεται χωρίς συμβιβασμούς την ανάπτυξη με γνώμονα τις λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες.

«Πάντα ήμασταν στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων σας και δε θα σταματήσουμε να το κάνουμε. Πρέπει όμως κι εσείς να σκεφτείτε σοβαρά και, διατηρώντας τις διαφωνίες σας μαζί μας, να δώσετε ώθηση και με την ψήφο σας σε αυτούς τους αγώνες. Δε γίνεται να ψηφίζετε αυτούς που όλο το διάστημα βρίζετε, αυτούς που σας αφαιρούν τη ζωή», είπε. Υπογράμμισε δε ότι μετά τις εκλογές έρχονται νέα μέτρα σε βάρος των λαϊκών οικογενειών και σε περίπτωση που δεν ηττηθούν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ. και τα διάφορα αναχώματα της δυσαρέσκειας, η κυβέρνηση θα θεωρήσει ότι «ο λαός είναι μεν δυσαρεστημένος, αλλά κατανοεί και αντέχει και σκληρότερα μέτρα».

Για παράδειγμα, είπε, αναφερόμενος στον «Καλλικράτη», αν τα λεωφορεία περάσουν στις Περιφέρειες, θα λειτουργούν ακόμα περισσότερο με κριτήριο το κέρδος. Με πρόσχημα το κόστος λειτουργίας θα συμπιέσουν κι άλλο τους μισθούς, θα αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις, θα αυξηθεί η τιμή των εισιτηρίων κλπ.

Οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», συνέχισε ο Θ. Παφίλης, θα αντιταχθούν μαζί με το λαϊκό κίνημα σε όλες τις επιλογές που θα βαρύνουν τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους, είτε αυτές προωθούνται μέσα από τον «Καλλικράτη», είτε μέσα από το μνημόνιο, είτε με κατευθύνσεις της ΕΕ:

Στην Περιφέρεια θα δώσουμε μάχη τα κονδύλια να πηγαίνουν για την ανακούφιση των λαϊκών αναγκών. Δε θα επιτρέψουμε να ξεπουληθούν δημόσιες εκτάσεις. Κανένας διακόπτης της ΔΕΗ δε θα κατέβει σε σπίτι που δεν έχει να πληρώσει. Θα σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια ασθενείας. Οι γονείς δε θα επιβαρυνθούν με νέα έξοδα για τη λειτουργία των σχολείων. Θα συμβάλουμε, ώστε να συνενωθούν σε ένα μέτωπο όλοι όσοι συντρίβονται από την εξουσία των μονοπωλίων. Οργανωμένες Λαϊκές Επιτροπές θα παρεμβαίνουν για κάθε πρόβλημα, να μην πεινάσει άνεργος, να μη μείνει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καμία οικογένεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ