Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΙΚΑΙΑΣ
Να εξασφαλίσει η κυβέρνηση την απρόσκοπτη μισθοδοσία των εργαζομένων

Επιστολή του δημάρχου Στέλιου Μπενετάτου στον υπουργό Εσωτερικών

Ο Στ. Μπενετάτος
Ο Στ. Μπενετάτος
Επιστολή με την οποία καταγγέλλει τις πολιτικές σκοπιμότητες από μερίδα συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ στο Δήμο Νίκαιας που φτάνουν στο σημείο να μπλοκάρουν τη μισθοδοσία των εργαζομένων στο Δήμο, απέστειλε χτες ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος στον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, τον υφυπουργό και σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Απαιτεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες για την απρόσκοπτη μισθοδοσία των εργαζομένων και να αποδώσει όλα τα κονδύλια που έχουν περικοπεί από τους ΚΑΠ το 2010 ως άμεση οικονομική βοήθεια ώστε να δοθεί λύση στα επείγοντα οικονομικά προβλήματα του Δήμου Νίκαιας.

Συγκεκριμένα με την επιστολή του ο δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος υπενθυμίζει στον υπουργό ότι: «Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων σας και εσείς και οι υφυπουργοί σας, είσαστε ενήμεροι από προσωπικές συναντήσεις μαζί μου, από επιστολές μου, από κινητοποιήσεις μαζί με κατοίκους και εργαζόμενους του Δήμου, στο υπουργείο σας και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για τα ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα του Δήμου Νίκαιας, εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Δήμος Νίκαιας με δυσκολία ανταποκρίνεται σε ανελαστικές δαπάνες, όπως η μισθοδοσία των εργαζομένων, αλλά και σε βασικές λειτουργικές δαπάνες. Η οικονομική κατάσταση του Δήμου μας έχει επιβαρυνθεί δραματικά από το Φλεβάρη του 2010 που σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σταθερότητας, έχουν περικοπεί περίπου το 1/3 των μηνιαίων εσόδων μας από την τακτική κρατική επιχορήγηση.

Ηδη από την 1ηΟκτώβρη 2010 είμαστε σε αδιέξοδο, δεν έχει καταβληθεί η μισθοδοσία των εργαζομένων του Δήμου μας. Ολο το ποσό της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησής μας από τους ΚΑΠ έχει παρακρατηθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μετά από ενέργειες κατ' εντολή της δικηγόρου του Σωματείου των Εργαζομένων για την απόδοση "ειδικού επιδόματος" που κέρδισαν δικαστικά οι αορίστου χρόνου εργαζόμενοι των Νομικών Προσώπων του Δήμου. Ο Δήμος Νίκαιας δεν έχει αποδώσει αυτό το επίδομα λόγω οικονομικής αδυναμίας ακόμα και για τη μισθοδοσία των εργαζομένων.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο Δήμος μας έκανε ενέργειες άρσης της παρακράτησης των ΚΑΠ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μετά και από γνωμάτευση του Νομικού Τμήματος του ΤΠΔ ότι δεν μπορεί να γίνει παρακράτηση στους ΚΑΠ αφού προορίζονται για ανελαστικές δαπάνες και συγκεκριμένα για τη μισθοδοσία. Παρόλα αυτά το δικαστήριο αποφάνθηκε την 5η Οκτώβρη ότι για την οριστική απόφαση της παρακράτησης των ΚΑΠ ή όχι θα εκδικασθεί εκ νέου στις 12/1/2011.

Εκτιμούμε ότι πολιτικές σκοπιμότητες από μερίδα συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ στο Δήμο Νίκαιας και ειδικά σε προεκλογική περίοδο δεν μπορούν να έχουν τελικούς αποδέκτες το σύνολο των εργαζομένων του Δήμου και τη μισθοδοσία τους, αλλά ούτε και τους κατοίκους της πόλης μας που στερούνται βασικές υπηρεσίες».

Ο δήμαρχος κλείνει την επιστολή ζητώντας να υπάρχουν από την κυβέρνηση «άμεσες ενέργειές σας ώστε απρόσκοπτα να συνεχιστεί η μισθοδοσία των εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας. Να αποδοθούν τα κονδύλια που έχουν περικοπεί στους ΚΑΠ του 2010, ως άμεση οικονομική ενίσχυση, ώστε να δοθεί λύση από την κυβέρνηση στα επείγοντα προβλήματα του Δήμου Νίκαιας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ