Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οταν ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ πιάνεται στα πράσα

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας εκπρόσωπος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στα διάφορα ευρωπαϊκά ή ευρωενωσιακά όργανα κάνει τη λαδιά σε βάρος του λαϊκού συμφέροντος, τρέφοντας τη φρούδα ελπίδα ότι αυτή θα περάσει στο ντούκου και κανείς δε θα την πάρει χαμπάρι. Με τον τρόπο αυτό, οι τυχοδιώκτες του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ υπηρετούν τη στρατηγική του κόμματός τους, που λέει «και στο ληστή ψωμί και στο χωροφύλακα χαμπέρι». Προφανώς, για να μπορεί ο χωροφύλακας να κάνει χωρίς εμπόδια τη δουλειά του και ο ληστής να βλέπει τον εχθρό σαν φίλο. Αυτό επιχείρησε να κάνει τις προάλλες ο βουλευτής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης. Αρχικά, καταψήφισε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης το αντιδραστικό ψήφισμα που αποκάλυψε το ΚΚΕ και ο «Ρ», και στη συνέχεια, διόρθωσε την ψήφο του, δηλώνοντας «παρών» στην ψηφοφορία για τις συστάσεις που απευθύνει το Συμβούλιο στα κράτη μέλη, με βάση το κατάπτυστο ψήφισμα. Η αυταπόδεικτη κωλοτούμπα του Παπαδημούλη και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν ξενίζει καθόλου. Οχι μόνο επειδή ο τυχοδιωκτισμός είναι η δεύτερη φύση του χώρου, αλλά και για το λόγο ότι υπάρχει ισχυρό προηγούμενο, με τον ίδιο μάλιστα δράστη.

Σε ψηφοφορία που είχε γίνει στο Ευρωκοινοβούλιο το 2005 για το σπάσιμο του χρόνου εργασίας σε «ενεργό» και «ανενεργό», όπως προέβλεπε η πρωτοεμφανιζόμενη τότε Εκθεση Σέρκας, ο Παπαδημούλης είχε ψηφίσει αρχικά κατά της διάκρισης του χρόνου εργασίας και στη συνέχεια συμμετείχε με θετική ψήφο σε όλες τις τροπολογίες που θεωρούσαν σαν δεδομένη τη διάκριση του χρόνου εργασίας σε «ενεργή» και «ανενεργή» περίοδο, νομιμοποιώντας τις αντεργατικές επιδιώξεις της ΕΕ. Το ίδιο έκανε και στην ψηφοφορία της Τρίτης στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση, πιστεύοντας πως τα τερτίπια του θα μείνουν μακριά από το φως της δημοσιότητας. Οταν όμως αποκαλύφθηκε η στάση του, πήρε σβάρνα τα ΜΜΕ για να πείσει ότι άλλες ήταν οι προθέσεις του. Είναι χαρακτηριστική η δικαιολογία που πρόβαλλε χτες στην (κατά παραγγελία όπως όλα δείχνουν) συνέντευξη στο ραδιοσταθμό του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί ο Παπαδημούλης λέει ότι δήλωσε «παρών» και όχι «κατά» στην ψηφοφορία για τις συστάσεις, και εξηγεί με αποκαλυπτικό τρόπο τη στάση του, λέγοντας: «Αφού ψηφίστηκε το ψήφισμα, υπάρχει μια διαδικασία που λέγεται διαδικασία εφαρμογής. Εγώ έχοντας καταψηφίσει το ψήφισμα και έχοντας εκφράσει την αντίθεσή μου με μια ερμηνεία ψήφου, έκανα αποχή στη διαδικασία εφαρμογής για λόγους πολιτικής διαμαρτυρίας. Αρνούμαι να συμπράξω στη διαδικασία εφαρμογής ενός ψηφίσματος με το οποίο διαφωνώ». Φτηνή δικαιολογία, αν σκεφτεί κανείς ότι ο βουλευτής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είχε την εναλλακτική τού να ψηφίσει κατά των συστάσεων, επέλεξε όμως συνειδητά να αποφύγει την αρνητική ψήφο, νομιμοποιώντας επί της ουσίας το ψήφισμα του Συμβουλίου.

Και επειδή ο Παπαδημούλης πιάστηκε για μια ακόμη φορά να κλέβει λάχανα, για να ξεφύγει επιχειρεί έναν κατάπτυστο αντιπερισπασμό σε βάρος του ΚΚΕ, το οποίο δεν εκπροσωπείται με μόνιμο μέλος του στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Κακοποιώντας συνειδητά την αλήθεια, στην ίδια συνέντευξη λέει ότι «απουσίαζαν εντελώς από την ψηφοφορία και τη σχετική συζήτηση οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ» και λίγο παρακάτω καλεί το ΚΚΕ να «εξηγήσει τους λόγους»! Και «κλέφτης» και ψεύτης ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Σαν να μην άκουσε ποτέ ότι η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ και αναπληρωματικό μέλος της Συνέλευσης, κατέθεσε επιστολή στο προεδρείο με την οποία καταδίκαζε το ψήφισμα. Σαν να μην πήρε μυρουδιά από τις αλλεπάλληλες πρωτοβουλίες που πήρε το ΚΚΕ μέσα σε ελάχιστα 24ωρα για να αποτρέψει την υπερψήφιση του αντιδραστικού κειμένου, πρωτοστατώντας στην καταδίκη του από πλατιά λαϊκά στρώματα και φορείς στην Ελλάδα. Εχουν το φόβο του λαού και βολοδέρνουν στις αντιφάσεις τους, καθώς προσπαθούν να δείχνουν φίλοι των εργαζόμενων και ταυτόχρονα να βγάζουν τη λάντζα για το κεφάλαιο. Ο λαός πρέπει να τους τιμωρήσει για την επιζήμια και επικίνδυνη στάση τους. Να μη χαριστεί σε κανέναν που υπονομεύει ανοιχτά τα συμφέροντά του και ταυτόχρονα επιχειρεί να τον κοροϊδέψει κι από πάνω.


Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ