Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Θέλουμε περιφερειακές και δημοτικές αρχές στο πλευρό του λαού

Περιοδεία του Γιάννη Μανουσογιαννάκη στις «Μινωικές»

Ο Γ. Μανουσογιαννάκης
Ο Γ. Μανουσογιαννάκης
Στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας «Μινωικές Γραμμές» στον Πειραιά περιόδευσε χτες το πρωί ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, επικεφαλής αντιπροσωπείας της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας συνομίλησε με τους εργαζόμενους τόσο για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής όσο και για τις επερχόμενες τοπικές εκλογές.

«Αμα ο άλλος δεν έχει να φάει, δεν έχει να ντύσει το παιδί του, να του εξασφαλίσει έστω και τα βασικά καθώς μετά και τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης η κατάσταση για τους περισσότερους έχει φτάσει στο απροχώρητο, τα ταξίδια θα σκέφτεται; Ακόμη και αυτοί που είναι από την Κρήτη και τα προηγούμενα χρόνια ανεβοκατέβαιναν συχνά, τώρα, έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους εργαζόμενους της εταιρείας.

Από την πλευρά του, ο Γ. Μανουσογιαννάκης, αφού συμφώνησε για τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα λαϊκά στρώματα, σημείωσε πως «σήμερα έχουμε απαιτήσεις από τους εργαζόμενους. Δε φτάνει μόνο να διαπιστώνουν ένα ένα τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης αλλά ήρθε η ώρα πιο αποφασιστικά να δώσουμε χρόνο και χώρο στις δυνάμεις μας για συντονισμένους και οργανωμένους αγώνες με το ταξικό κίνημα ώστε να βάλουμε, καταρχάς, ένα φρένο σε αυτή την πολιτική».

Αναφερόμενος και στις επικείμενες τοπικές εκλογές υπογράμμισε την αξία που έχει για τα λαϊκά στρώματα να ψηφίσουν εκείνους τους συνδυασμούς και τα πρόσωπα που θα στέκονται στο πλευρό του για όλα τα ζητήματα που τον αφορούν. Οταν και όποτε έρθει η ώρα να διεκδικήσουμε δικαιώματα, είτε μικρά είτε μεγάλα, μέσα από αγώνες είναι καλύτερο να έχουμε τη δημοτική ή περιφερειακή αρχή στο πλευρό μας παρά απέναντι και να μας πετροβολά. Ακόμη καλύτερα θα είναι αν αυτή η δημοτική αρχή όχι μόνο σταθεί στο πλάι αλλά συμβάλει αποφασιστικά στην βοήθεια και οργάνωση του αγώνα κι αν χρειαστεί να ηγηθεί κιόλας.

Οι εκλογές αυτές, κατέληξε, είναι μια καλή ευκαιρία η ψήφος του καθενός που αναγνωρίζει πως τα συμφέροντά του δεν είναι με εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο, να κατευθυνθεί ενιαία και στην Περιφέρεια και στο Δήμο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» που στηρίζει το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ