Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Νέα γυμνάσια με στόχο τη ΛΔ Κορέας

ΣΕΟΥΛ.-- Σειρά γυμνασίων με στόχο την αναχαίτιση πλοίων και τη διενέργεια ερευνών με πρόσχημα τον εντοπισμό βορειοκορεατικών «όπλων μαζικής καταστροφής» σε πλοία που ταξιδεύουν σε διεθνή ύδατα της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ της Ν. Κορέας και της Ιαπωνίας αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα ναυτικές δυνάμεις από τις ΗΠΑ και τη Ν. Κορέα, την Ιαπωνία και την Αυστραλία.

Χτες, 15 από τις περίπου 90 χώρες που συμμετέχουν στην αμερικανικής έμπνευσης «Πρωτοβουλία Ασφαλείας για τη Μη Διάδοση Οπλων Μαζικής Καταστροφής», συμμετείχαν σε σχετικό σεμινάριο συντονισμού των ενεργειών τους, παρεπόμενη συνέπεια των οποίων είναι ένας έμμεσος ναυτικός αποκλεισμός της ΛΔ Κορέας.

Πάντως, το ίδιο 24ωρο στο Πεκίνο, ο επικεφαλής των πυρηνικών διαπραγματευτών της Κίνας Γου Νταουέι δήλωσε σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Βορειοκορεάτη πρώτο υφυπουργό Εξωτερικών Κιμ Κίγε Γκουάν πως η ΛΔ Κορέας φαίνεται να παίρνει θετική στάση όσον αφορά στην επανάληψη των εξαμερών συνομιλιών του Πεκίνου για τον τερματισμό του βορειοκορεατικού πυρηνικού προγράμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ