Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Περιοδεία Τσάβες σε Ευρώπη, Μ. Ανατολή και Ασία

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Δεκαήμερη περιοδεία στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή ξεκίνησε χτες ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγο Τσάβες. Η περιοδεία περιλαμβάνει επισκέψεις σε Ρωσία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Ιράν, Συρία και Πορτογαλία, ενώ παραμένει ερωτηματικό εάν τελικά ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας μεταβεί και στην Κίνα, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Βασικός στόχος της περιοδείας είναι η υπογραφή σειράς συμφωνιών για την ενίσχυση των συνεργασιών στους τομείς της ενέργειας, της οικονομίας και της ασφάλειας.

Πρώτος σταθμός η Ρωσία. Είναι η ένατη επίσκεψη του Προέδρου Τσάβες στη Ρωσία, όπου κατά τη διήμερη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων, με πλέον σημαντική αυτή με τον Ρώσο ομόλογό του, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με τον οποίο θα συζητήσουν την ίδρυση ενός τραπεζικού οργανισμού για τη χρηματοδότηση κοινών έργων.

Σημαντικό στοιχείο στις διμερείς σχέσεις είναι και η συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, σχέση που αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω ενώ ήδη η Ρωσία θεωρείται ο βασικός προμηθευτής οπλικών συστημάτων της Βενεζουέλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ