Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ
Προϋπολογισμός ισοπέδωσης των εργαζομένων

Τεράστιες περικοπές σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.--

Μετά από «σκληρές» διαπραγματεύσεις που κράτησαν πάνω από τρεις μήνες η συναίνεση όσον αφορά τον προϋπολογισμό επιτεύχθηκε. Βουλή, Γερουσία και ο κυβερνήτης Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, στο όνομα του ελλείμματος των 19 δισεκατομμυρίων, συμφώνησαν τελικά την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2010-11 που προβλέπει μείωση του ελλείμματος κατά 40%, χωρίς επιβολή νέων φόρων αλλά με τέτοιας έκτασης περικοπές που θα προκαλέσει το τελειωτικό χτύπημα για τα λαϊκά στρώματα της Καλιφόρνιας, που ήδη πλήττονται δριμύτατα - περισσότερο από εργαζομένους σε άλλες πολιτείες - από την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση.

Ο προϋπολογισμός σύμφωνα με την εφημερίδα «San Francisco Chronicle» περιλαμβάνει περικοπές 7,8 δισεκατομμυρίων οι οποίες κατανέμονται ως εξής: 3,8 εκατομμύρια στη δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς στα Δημόσια Τοπικά Κολέγια (Community College). Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία διετία πάνω από 17 δισ. δολάρια έχουν περικοπεί από τα κονδύλια για τη Δημόσια Παιδεία και 30.000 δάσκαλοι καθηγητές και προσωπικό έχουν χάσει την εργασία τους.

Επίσης, περικόπτονται 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια από μισθούς και επιδόματα προς του εργαζόμενους στην Πολιτεία, 800 εκατομμύρια από την ιατρική περίθαλψη των κρατουμένων, 300 εκατομμύρια από το πρόγραμματα «οικιακής βοήθειας» για αρρώστους ηλικιωμένους και αναπήρους, 256 εκατομμύρια από το «Stage 3» του προγράμματος πρόνοιας CalWORKS για την παιδική φροντίδα, 200 εκατομμύρια από το πρόγραμμα ιατρικής περίθαλψης (MediCal) της πολιτείας προς τους χαμηλά αμειβόμενους εργαζόμενους, 133 εκατομμύρια από τα προγράμματα ψυχικής υγιεινής για τους μαθητές ειδικής αγωγής, 60 εκατομμύρια από τα προγράμματα καταπολέμησης και πρόληψης του AIDS. Οι υπόλοιπες περικοπές επιμερίζονται στα προγράμματα για τα κοινοτικά κέντρα υγείας, στις κοινοτικές υπηρεσίες για τους ηλικιωμένους, το πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης του καρκίνου του προστάση και του μαστού, υπηρεσίες προς κακοποιημένες γυναίκες, παιδιά κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ