Τρίτη 19 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Καταδικάστε το ψέμα ότι «όλοι φταίμε»!

Στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία στην Τανάγρα περιόδευσε χτες ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στην ΕΑΒ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στην ΕΑΒ
«Η θέση του ΚΚΕ για Ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο κρατικό Φορέα Αμυντικής Βιομηχανίας εξασφαλίζει τόσο την κάλυψη των αναγκών της χώρας, όσο και τις θέσεις εργασίας που είναι απαραίτητες. Ωστόσο, θα ήταν ψέμα αν σας λέγαμε ότι αυτή η πρόταση μπορεί να υλοποιηθεί μέσα στην εξουσία των μονοπωλίων και με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Είναι κεντρική πολιτική της ΕΕ. Δεν βλέπετε ότι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, τα ναυπηγεία ρημάζουν;».

Με τα παραπάνω λόγια «άνοιξε» την ομιλία του χτες το πρωί ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, στην κατάμεστη από εργαζόμενους αίθουσα της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στην Τανάγρα. Μαζί του, σε συνάντηση με τη διοίκηση και το σωματείο εργαζομένων του εργοστασίου, περιόδευσε και ο Βαγγέλης Ξένος, υποψήφιος δήμαρχος Οινοφύτων. Χτες, οι εργαζόμενοι έκαναν στάση εργασίας μέχρι τις 8.30 π.μ. ενάντια στη συνειδητή υποβάθμιση της ΕΑΒ και διεκδικώντας προσλήψεις, να καταργηθούν οι εργολάβοι κ.ά. Οπως τόνιζαν, η ΕΑΒ διακρίνεται για την υψηλή τεχνογνωσία της, ωστόσο εμποδίζεται συνειδητά η ανάπτυξή της. Εχουν χρόνια να γίνουν προσλήψεις, ακόμα και αυτές οι 80 που έχουν ήδη προκηρυχθεί. Επίσης θα μπορούσαν να μεταταχθούν π.χ. από τον ΟΣΕ 250 εργαζόμενοι συγκεκριμένης ειδικότητας, αλλά η νομοθεσία δεν επιτρέπει μετατάξεις προς την ΕΑΒ! «Αυτό θα μπορούσε με μια τροπολογία να αλλάξει», σημείωσε ο Θ. Παφίλης.

Ο Θ. Παφίλης

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Ο Θ. Παφίλης
«Η βρώμικη επίθεση στις ΔΕΚΟ και η στρατηγική ιδιωτικοποιήσεων της ΕΕ μας ανησυχεί ιδιαίτερα», είπε και πρόσθεσε ότι πρέπει να σταλεί μήνυμα σε όσους ισχυρίζονται προκλητικά πως «φταίνε οι εργαζόμενοι και ότι όλη η χώρα είναι διεφθαρμένη». Διότι, υπογράμμισε, οι κυβερνήσεις δεν δανείστηκαν ούτε για μισθούς και συντάξεις, ούτε για σύγχρονη Υγεία και Παιδεία. Δανείστηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, από τους οποίους κέρδισαν μόνο οι πολυεθνικές και για να δοθεί ζεστό χρήμα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Κι αυτά που μαζεύουν τώρα από σας, πάλι πίσω στους επιχειρηματίες τα δίνουν!

Απαντώντας σε ερώτηση, γιατί χρειαζόμαστε τη Βουλή, αφού τώρα αποφασίζει η τρόικα, είπε ο Θ. Παφίλης: Η τρόικα συγκροτήθηκε με απόφαση της Βουλής. Το μνημόνιο ψηφίστηκε στη Βουλή. Κι έπειτα, τα μέτρα αυτά, όπως η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κλπ., παίρνονται και σε χώρες όπου δεν είναι η τρόικα, ούτε έχουν μνημόνιο. Το μνημόνιο διευκολύνει την κυβέρνηση και το κεφάλαιο, αυτή είναι η ουσία, κατέληξε.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σήμερα με νέα στάση εργασίας 7.30 π.μ. - 8.30 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ