Τρίτη 19 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Να ψηφίσουμε εκεί που θα τους πονέσουμε

Περιοδεία στο Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ πραγματοποίησε χτες ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης

Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης
Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης
Στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ στον Πειραιά περιόδευσε χτες το πρωί ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, επικεφαλής αντιπροσωπείας της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας συνομίλησε με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου οι οποίοι ανέδειξαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης τόσο οι ίδιοι ως εργαζόμενοι όσο και οι ασθενείς.

Στο τμήμα των Κοινωνικών Υπηρεσιών οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν με οργή την κυβερνητική απόφαση του Ιούλη του 2009, με την οποία όσοι Ελληνες πολίτες χρωστούν στα ασφαλιστικά τους ταμεία ή δεν έχουν κάρτα ανεργίας δε δικαιούνται να βγάλουν βιβλιάριο πρόνοιας, με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός να μην μπορεί να απολαμβάνει τις υπηρεσίες Υγείας. Την ίδια στιγμή που οι αρμόδιες υπηρεσίες διυλίζουν τον κώνωπα με τη γραφειοκρατία και τις επιτροπές που έχουν στήσει για να αποφανθούν αν κάποιος δικαιούται ή όχι, το ΙΚΑ προσλαμβάνει προσωπικό χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και μετά ζητά τα ...ρέστα για όσους δεν έχουν ασφαλιστεί και δεν τους επιτρέπει ουσιαστικά το δικαίωμα στην περίθαλψη!

Στο τμήμα της Ακτινοθεραπείας ο ασθενής πρέπει πριν υποβληθεί στη θεραπεία να πληρώσει ένα ποσό που κυμαίνεται από 170-190 ευρώ για να τα πάρει πολύ αργότερα από το Ταμείο, αφού προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ασθενών που δεν έχουν εκείνη τη στιγμή τα χρήματα να πληρώσουν, με αποτέλεσμα η θεραπεία να πηγαίνει πίσω, με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία. Επίσης στη λίστα αναμονής για εξετάσεις και θεραπεία μπορεί να χρειαστεί κανείς να περιμένει για μήνες, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος να αλλάξει στάδιο ο καρκίνος.

Στα μαγειρεία από τα 28 άτομα έχουν μείνει μόνο οχτώ και προστέθηκαν το τελευταίο διάστημα μόλις 15 και μάλιστα με σύμβαση ενός χρόνου από συνεργείο εργολάβου. Το ίδιο συμβαίνει συμβαίνει με τις τραπεζοκόμες, οι οποίες από 65 έμειναν 19 για να σερβίρουν πρωί - μεσημέρι - βράδυ 400 ασθενείς. Και εκεί προστέθηκαν άλλοι 21 με σύμβαση ενός έτους από συνεργείο εργολάβου. Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, καθώς η λήψη σωστής και ικανοποιητικής τροφής για τους συγκεκριμένους ασθενείς είναι πολύ βασική για την πορεία της νόσου και ο κάθε ένας χρειάζεται ειδικό διατροφολόγιο για να ανταποκριθεί, κάτι που έχει επιτευχθεί, παρά τις δυσκολίες, χάρη στις φιλότιμες και άοκνες προσπάθειες των εργαζομένων.

«Να ψηφίσουμε εκεί που θα τους πονέσουμε», κάλεσε ο Γ. Μανουσογιαννάκης τους εργαζόμενους, με αφορμή τις επικείμενες τοπικές εκλογές, επισημαίνοντας ωστόσο πως «δε φτάνει μόνο η ψήφος, αλλά και η οργάνωση στα συνδικάτα, η ανάπτυξη των αγώνων ώστε να βάλουμε ένα φρένο σε αυτή την πολιτική και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την αλλαγή σε όλα τα επίπεδα, μέχρι αυτό της εξουσίας. Από τη στιγμή που εμείς είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου, έχουμε το δικαίωμα να απολαμβάνουμε όσα δημιουργούμε και παράλληλα να έχουμε πρόσβαση σε όλους τους τομείς, ειδικά σε Υγεία και Παιδεία, με δωρεάν και υψηλού επιπέδου παροχές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στα υπόγεια της εργασιακής γαλέρας (2014-10-04 00:00:00.0)
Ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις σε έξαρση (2013-11-19 00:00:00.0)
Εκρηκτικά τα προβλήματα και για τους εργαζόμενους (2010-04-08 00:00:00.0)
Ξεκινούν οι κινητοποιήσεις (2009-01-28 00:00:00.0)
Αθλιες συνθήκες με σοβαρές επιπτώσεις στους ασθενείς (2008-07-15 00:00:00.0)
Στην «εντατική» λόγω προβλημάτων (2006-03-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ