Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
«Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι»!

Σε δημοσιεύματα, που αναφέρονται στην απόφαση της ΕΕ να επιβάλει μεγάλα πρόστιμα στην Ελλάδα για «παράνομες» επιδοτήσεις σε αγρότες και αγροτικά προϊόντα, αναφέρθηκε ο Β. Μπούτας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας, χτες βράδυ, στο Στεφανοβίκειο και στο Ριζόμυλο της Μαγνησίας.

«Πρόκειται - είπε - για κατευθυνόμενα δημοσιεύματα που στόχο έχουν να δικαιολογήσουν το "κόψιμο" ευρωπαϊκών επιδοτήσεων στους μικρομεσαίους αγρότες και τα πρόστιμα και τους φόρους που μπαίνουν στον αγροτικό κόσμο, αλλά και για να δυσφημίσουν τους αγρότες σαν διεφθαρμένους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ταιριάζει γάντι η λαϊκή παροιμία "εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι".

Οι επιδοτήσεις της ΕΕ χρησιμοποιήθηκαν σαν το "τυρί στη φάκα" για να φθαρούν συνειδήσεις, αλλά και για να προχωρήσει το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και, ταυτόχρονα, να "βγουν από τη μέση" αγροτικά προϊόντα που παρήγαγε η χώρα μας και είχε συγκριτικό πλεονέκτημα. Ετσι, η Ελλάδα, από πλεονασματική στο αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο με την ΕΕ, έγινε ελλειμματική, με αθρόες εισαγωγές σε βασικά αγροτικά προϊόντα, όπως γαλακτοκομικά, κρέας, αλλά και μαλακό σιτάρι, καπνός, τεύτλα, ζάχαρη κ.ά.».

Και συνέχισε: «Σ' αυτή την πολιτική, πλάτη έβαλαν οι "γαλαζοπράσινοι" νομάρχες και δήμαρχοι, προπαγανδίζοντας τα περί "πακτωλού" χρημάτων από την ΕΕ. Οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν παίρνουν παρά "ψίχουλα" επιδοτήσεων και άλλων ενισχύσεων, το συντριπτικό ποσοστό των οποίων καταλήγει στις φαρδιές τσέπες λίγων μεγαλοαγροτών και αγροτοβιομηχάνων. Αρα, οι μικρομεσαίοι αγρότες δε χρωστάνε τίποτα, ούτε στην ΕΕ, ούτε στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που χρωστάνε και πρέπει να "πληρώσουν" είναι οι πολυεθνικές, τα μονοπώλια, οι εμποροβιομήχανοι που θησαυρίζουν κερδοσκοπώντας σε βάρος και των παραγωγών και των καταναλωτών (...) Στις 7 και στις 14 Νοέμβρη, οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να τιμωρήσουν, με την ψήφο τους, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που ευθύνονται, εξίσου, για τα πολλά και μεγάλα προβλήματά τους και να υπερψηφίσουν τη "Λαϊκή Συσπείρωση" που στηρίζει το ΚΚΕ, για να έχουν ένα ισχυρό στήριγμα στους αγώνες τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ