Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Καθολικό δικαίωμα η προσχολική αγωγή και η μόνιμη δουλειά

Στις κεντρικές υπηρεσίες του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας (ΔΒΑ) περιόδευσε χτες το πρωί ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Συναντήθηκε με την πρόεδρο του ΔΣ του ΔΒΑ, Ηρα Βαλσαμάκη, ενημερώθηκε για τη λειτουργία του οργανισμού, μίλησε με τους εργαζόμενους για τη σωρεία προβλημάτων που αντιμετωπίζουν: Την έλλειψη σύγχρονων κτιριακών υποδομών - ενώ υπάρχουν οικόπεδα - για να αναγερθούν και στεγαστούν εκεί σύγχρονοι βρεφονηπιακοί σταθμοί και να καλύψουν όλες τις ανάγκες των γονιών. Για τους 530 συμβασιούχους που δουλεύουν εκεί ακόμα και από το 2001 και καλούνται να φύγουν ως τις 2 Φλεβάρη, γεγονός που αναμένεται να αποδομήσει τους παιδικούς σταθμούς, να οδηγήσει σε κλείσιμο ή έστω σύμπτυξη τμημάτων, την ίδια ώρα που αθρόες είναι οι αποχωρήσεις λόγω εσπευσμένων συνταξιοδοτήσεων. Συν τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι με τις μειώσεις στο εισόδημα, τη φορομπηξία, την ακρίβεια.

Ο Ν. Σοφιανός τόνισε τη θέση του ΚΚΕ και τους αγώνες που έχει δώσει για κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, για μόνιμη δουλειά, σταθερές εργασιακές σχέσεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Προειδοποίησε ότι στόχος των κυβερνήσεων και της ΕΕ είναι να αντικαταστήσουν τις μόνιμες εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο με ελαστικές, ενώ με το νέο μισθολόγιο θα έρθει και νέα μείωση στους μισθούς, χώρια το γεγονός ότι και οι μόνιμοι δε θα πρέπει πλέον να αισθάνονται ασφαλείς ως προς το σταθερό της εργασιακής τους σχέσης. Στηλίτευσε την απουσία προσχολικής αγωγής και ότι αυτή απαιτείται να υπάρχει ως ευθύνη αποκλειστικά του κράτους και καθολικό δικαίωμα όλου του λαού.

Γενικότερα σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι, ο λαός έχουν πλέον πείρα από την καθημερινότητά τους, ζουν τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, δεν ευθύνονται για το έλλειμμα, το χρέος και την κρίση, αλλά έχουν ευθύνη για την ψήφο τους. Και μόνο η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση», μια άνοδος στα ποσοστά του ΚΚΕ, θα κλονίσει τις κυρίαρχες σήμερα δυνάμεις, θα βάλει φρένο στα αντεργατικά μέτρα που έρχονται.

Αργότερα το απόγευμα, ο Ν. Σοφιανός μίλησε σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Σώστη στο Νέο Κόσμο, καλώντας τα λαϊκά στρώματα να προσπεράσουν τα αναχώματα που στήνονται ειδικά στην περιφέρεια (Μητρόπουλος, Δημαράς κλπ.) προκειμένου ως αμορτισέρ να απορροφήσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, να στηρίξουν ενιαία σε δήμο και περιφέρεια τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκρηκτική κατάσταση, χιλιάδες παιδιά εκτός (2015-09-02 00:00:00.0)
Δημοτική Αστυνομία με εισπρακτική κατεύθυνση (2015-06-27 00:00:00.0)
Με την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ οι εργαζόμενοι πληρώνουν πανάκριβα υποβαθμισμένες υπηρεσίες (2014-03-21 00:00:00.0)
Στον «αέρα» εργαζόμενοι, παιδιά, γονείς (2012-07-12 00:00:00.0)
Να εξαντληθούν οι δυνατότητες να γίνουν δεκτά τα παιδιά στους σταθμούς (2012-07-06 00:00:00.0)
Και οι εκπαιδευτικοί να ορθώσουν το ανάστημά τους (2010-10-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ