Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιδιώκουν αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό

-- Τι θα σημάνει για το πολιτικό σκηνικό και για το πολιτικό σύστημα γενικότερα, μία ενδεχόμενη νίκη του Δημαρά όπως φαίνεται πιθανή από τα στατιστικά δεδομένα που έχουμε μέχρι τώρα;

-- Σαν πολύ δεν έχει γίνει επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων ο κ. Δημαράς; Εντάξει, του ανατέθηκε ένα έργο. Αλλά ξέρετε, αυτό το έργο έχει ανατεθεί και σε πολλούς άλλους, που κάνανε μάλιστα όχι συνδυασμούς, αλλά κόμματα. Για πάρτε την τελευταία 20ετία πόσα κόμματα φτιαχτήκανε. Δεν επιβίωσαν.

Οι αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό και τα σενάρια προέρχονται από αλλού. Προέρχονται από το γεγονός ότι καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να κουμαντάρουν το λαό και τη συνείδησή του όπως πριν. Θέλουν να προλάβουν την ανάπτυξη και την όξυνση της ταξικής πάλης. Θέλουν να βάλουν αναχώματα στην αντιμονοπωλιακή, αντιιμπεριαλιστική συνείδηση.

Δεν είναι ο κ. Δημαράς τώρα που θα είναι ο αρχάγγελος της αλλαγής του πολιτικού σκηνικού. Υπηρετεί. Του ανέθεσαν του ανθρώπου ένα έργο να υπηρετήσει και το βγάζει σε πέρας.

Ποια είναι η θέση που πρέπει να έχει ο λαός που υποφέρει: Εάν αυτά τα σχέδια ευοδωθούν και προχωρήσουμε σε ένα νέο πολιτικό σκηνικό και σε κυβερνήσεις συνεργασίας και σε μέτωπο συνεργασίας, ο λαός να κάνει δέκα βήματα μπροστά στην όξυνση της πάλης. Δείχνει και την αδυναμία τους το να μην παγιδευτεί σε αυτά τα σενάρια.

Αυτό έχει σημασία. Κοιτάξτε, δε θα βάλουμε εμείς σα στόχο τώρα να διαλέξουμε ανάμεσα σε μια μονοκομματική κυβέρνηση αστική ή σε μια κυβέρνηση αστικής συνεργασίας. Αμα τους έρθει η όρεξη και τα καταφέρουν να κάνουν κυβέρνηση συνεργασίας, θα την κάνουν.

Το λαϊκό κίνημα, όμως, δεν πρέπει να σταθεί ούτε ένα βήμα και να πει, για να δούμε, μια κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να φέρει κάτι καλό. Μια κυβέρνηση συνεργασίας θα προσπαθήσει ακόμα περισσότερο να μαντρώσει το λαό. Και τι εγγύηση δίνει το ΚΚΕ; Οτι δεν πρόκειται να μπει σε τέτοιες κυβερνήσεις, ποτέ δε θα πάρει μέρος.

Για σκεφτείτε να ενσωματώνανε και το ΚΚΕ, τι θα γινόταν; Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αλλά να σας πω και κάτι άλλο. Θα αφήσουν πάλι ουρές και αναχώματα. Κάποιους επαναστάτες στη φράση, τάχα αντικαπιταλιστές κλπ. Θα αφήσουν, γιατί όσο το ΚΚΕ επηρεάζει ένα μεγάλο μέρος του λαού, πολύ μεγαλύτερο απ' όσο φαίνεται με την ψήφο, θα αφήσουν και κάποιους Αλαβάνους ή κάποιους άλλους, έτσι, για να νοθεύεται η γραμμή αντιπαράθεσης.

Ο κ. Μητρόπουλος είναι πολύ χρήσιμος επίσης. Πάρα πολύ χρήσιμος. Πίσω από το μνημόνιο δε βλέπει τίποτα. Πριν το μνημόνιο ήταν στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Πριν το μνημόνιο είχε κατέβει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ το 2007. Ηδη, δηλαδή, το 2007 το ΠΑΣΟΚ είχε τιμωρηθεί για την πολιτική του απ' το λαό, ανεξάρτητα αν ένα μέρος γύρισε στη Νέα Δημοκρατία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σφοδρή εσωκομματική αναταραχή (2015-01-06 00:00:00.0)
Ψάχνει «γιατρικό» και για τη σοσιαλδημοκρατία (2014-04-29 00:00:00.0)
Φιλοδοξεί να αποδείξει ξανά τη χρησιμότητά της (2013-12-24 00:00:00.0)
Ολα τα σφυριά χτυπούν στον ίδιο στόχο (2013-11-21 00:00:00.0)
Στα σκαριά «οικουμενική κυβέρνηση» με κόμματα του ευρωμονόδρομου (2012-05-11 00:00:00.0)
Οι μεταγραφές (2012-04-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ