Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
«Πράσινες» μπίζνες και συνεκμετάλλευση του Αιγαίου

Θα συμμετάσχει σε συνέδριο για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο και θα συναντηθεί με τον Γ. Παπανδρέου

Οι πράσινες μπίζνες, για τις οποίες ενδιαφέρονται ισχυρές μερίδες της αστικής τάξης στις δύο πλευρές του Αιγαίου, αλλά και η ανασκόπηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου, βρίσκονται στο επίκεντρο της επίσκεψη που πραγματοποιεί από σήμερα στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρ. Ερντογάν, ο οποίος θα συμμετέχει αύριο σε συνέδριο «για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο», στο περιθώριο της οποίας θα συναντηθεί με τον Γ. Παπανδρέου.

Στόχος του συνεδρίου - διοργανώνεται από το «μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα» Ινστιτούτο για το Κλίμα και Ενεργειακή Ασφάλεια, στο οποίο προΐσταται ο αδελφός του πρωθυπουργού Αντ. Παπανδρέου - είναι η ανάληψη «πράσινων» επιχειρηματικών δράσεων, όπως τα αιολικά πάρκα, με το μανδύα της προστασίας δήθεν της Μεσογείου από την οικολογική καταστροφή.

Ιδρύματα όπως το παραπάνω αξιοποιούν τις υψηλότατες διασυνδέσεις τους, προκειμένου να φέρουν σε επαφή κυβερνήσεις και επιχειρηματίες για να κλείσουν δουλειές. Μ' αυτόν τον στόχο θα διεξαχθεί το Σάββατο «φόρουμ για τους επενδυτές της Πράσινης Ανάπτυξης στη Μεσόγειο».

Δίνοντας μέσα από συνεντεύξεις το στίγμα της επίσκεψής του, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας προτείνει ελληνοτουρκική συνεκμετάλλευση των φυσικών πόρων του Αιγαίου, καθώς και να αποδοθεί ο πλήρης έλεγχος του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ και να υπάρχει αποστρατιωτικοποίηση στα ελληνικά νησιά. Σαν αντιστάθμισμα (!) για τη διακοπή των τουρκικών παραβιάσεων, προτείνει τον αφοπλισμό της ελληνικής πλευράς, επισημαίνοντας πως «εμείς θέλουμε στην πραγματικότητα να μη γίνονται καθόλου πτήσεις πάνω από τα νησιά».

Ενδεικτικό της στάσης της Τουρκίας στα ζητήματα που σχετίζονται με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι επίσης το γεγονός ότι ο Ερντογάν επαναβεβαίωσε χτες την πρόθεσή του να μην εγκρίνει το Πρόσθετο Πρωτόκολλο ΕΕ - Τουρκίας, που θα την υποχρεώσει να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια στην Κυπριακή Δημοκρατία, εάν δεν ανοίξουν πρώτα τα ευρωπαϊκά λιμάνια για απευθείας εμπόριο με το ψευδοκράτος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητούμενο οι «παραγωγικές» διμερείς σχέσεις (2020-07-08 00:00:00.0)
Κερδοφόρες μπίζνες «χαμηλής πολιτικής» (2011-01-23 00:00:00.0)
Δρομολογημένη η συνεκμετάλλευση και συνδιαχείριση (2010-10-23 00:00:00.0)
Παιχνίδια με τράπουλα σημαδεμένη από τους ιμπεριαλιστές (2009-11-08 00:00:00.0)
Η «ΝΑΤΟική στρούγκα» είναι ο φταίχτης! (2006-05-24 00:00:00.0)
Παγίδες και αδιέξοδα στον «ευρωπαϊκό δρόμο» (2004-10-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ