Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Προτρέπει το λαό να συνηθίσει τη φτώχεια

Να μάθουν να ζουν στη φτώχεια και την ανέχεια προέτρεψε με κυνισμό τα λαϊκά στρώματα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του χτες στο «ΜΕΓΚΑ», κηρύσσοντας τη μοιρολατρία και την υποταγή στα συμφέροντα του κεφαλαίου, τα οποία ο ίδιος συνυπηρετεί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Διογκώνοντας μάλιστα την πρόκληση, έφτασε στο σημείο να αποδώσει την ανεργία στους δήθεν υψηλούς μισθούς, λέγοντας ότι «αυτοί οι μισθοί οδηγούν σε απολύσεις. Προφανώς, η κάθε μείωση είναι προβληματική και επώδυνη, ιδιαίτερα στους ασθενέστερους. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σε αυτό. Αλλά αν δεν υπάρχει δουλειά;».

Αναπαράγοντας το ιδεολόγημα της «ψωροκώσταινας», ο Γ. Καρατζαφέρης ισχυρίστηκε ότι η ΕΕ και το ΔΝΤ «θα επιβάλουν ένα τρόπο ζωής, αυτό το οποίο ζούσαμε μέχρι τώρα, όλοι μας, αναλόγως τον βαθμό που το ζούσε ο καθένας μας, ήταν πλασματικό. Ηταν πάνω από τις δυνάμεις μας» καθώς «είχαμε μάθει σε ένα τρόπο ζωής που πολλές φορές ήταν σπάταλος» και τώρα «πρέπει να ζήσουμε και να προσαρμοστούμε σε μία νέα πραγματικότητα».

Ο Γ. Καρατζαφέρης τάχτηκε χωρίς περιστροφές υπέρ της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, προτείνοντας «να υπάρχουν ελεύθερες συμφωνίες μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων». Για λογαριασμό του κεφαλαίου, ζήτησε ακόμα κίνητρα για επαναπατρισμό καταθέσεων, τις οποίες υπολόγισε σε 240 δισεκατομμύρια, συμπληρώνοντας ότι «είμαστε η μεγαλύτερη χώρα σε καταθέσεις στην Ελβετία».

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., με τον ίδιο κυνισμό που ζητά απ' τους εργάτες να σκύψουν το κεφάλι, ομολογεί το ασύλληπτο μέγεθος του κλεμμένου απ' αυτούς πλούτου, ζητώντας επιπρόσθετα να επιβραβευτούν οι κλέφτες για τον επαναπατρισμό του αρπαγμένου πλούτου. Εκ μέρους τους, άλλωστε, ζήτησε και μείωση της φορολογίας του κεφαλαίου στο 10 έως 12%!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ