Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΥΓΗ ΓΙΟΥΓΚ
Φταίνε τα «κενά της νομοθεσίας»...

Δεν αναγνωρίζει καμία κυβερνητική ευθύνη για τη φυγή από τη χώρα του πρώην στελέχους της «ΖΗΜΕΝΣ» Φ. Γιουγκ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσής και αποδίδει με απάντησή του στη Βουλή τη διαφυγή στα «κενά της νομοθεσίας».

Ο Φ. Γιουγκ είναι κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του στη ροή χρήματος από τα «μαύρα ταμεία» της «ΖΗΜΕΝΣ» προς στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καθώς και σε στελέχη δημοσίων οργανισμών που υπέγραψαν συμβάσεις με τη γερμανική πολυεθνική. Λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση, του είχε απαγορευθεί η έξοδος από την Ελλάδα και μέχρι τη φυγή του (μέσα στο Νοέμβρη) έμενε στη βίλα του στην Πάρο, με την υποχρέωση να παρουσιάζεται στο τοπικό αστυνομικό τμήμα το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

Κατά τον Χ. Παπουτσή, η διαφυγή Γιουγκ οφείλεται στα κενά της νομοθεσίας (!), όταν το ΠΑΣΟΚ, στην αντίστοιχη περίπτωση της φυγής του Μ. Χριστοφοράκου (επικεφαλής της «ΖΗΜΕΝΣ» στην Ελλάδα) και του Χ. Καραβέλα (από τους διαχειριστές των «μαύρων ταμείων») επί κυβέρνησης ΝΔ, είχε αποδώσει ευθύνες όχι μόνο στις δικαστικές αρχές, αλλά και στους αρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του υπουργού, με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία της συνθήκης Σέγκεν οι πολίτες των χωρών της ΕΕ που την έχουν υπογράψει μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι σε αυτές, εκτός εάν έχει εκδοθεί εναντίον τους ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Ο μοναδικός τρόπος, είπε, για να είχε αποτραπεί η φυγή Γιουγκ ήταν να είχε προφυλακιστεί από τις δικαστικές αρχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ