Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η «δουλειά τους» είναι τα αντεργατικά σχέδια...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ «ατάκα» του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Υπουργικό του Συμβούλιο που συνεδρίασε χτες το απόγευμα: «Πριν μπούμε στην γιορτινή ατμόσφαιρα, έχουμε πολλή δουλειά»!!!

Με τον όρο «γιορτινή ατμόσφαιρα» εννοεί προφανώς τα Χριστούγεννα , σαν καλός χριστιανός και ευσεβής πολίτης. Ξέρετε κάλαντα, δωράκια, εκκλησιασμούς και όλα τα σχετικά.

Με τον όρο «πολλή δουλειά» είναι φανερό πως εννοεί την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τη θεσμοθέτηση της ασυδοσίας των εργοδοτών και τη φτώχεια των λαϊκών στρωμάτων.

(Τέτοια νομοσχέδια άλλωστε θα φέρει μέσα στο Δεκέμβρη και πριν τον προϋπολογισμό η κυβέρνηση).

Αυτά σαν καλός «ευρωπαϊστής» και εκπρόσωπος των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι δύο ιδιότητες άλλωστε χρόνια ταυτίζονται. Απλά, στη συγκεκριμένη συγκυρία είναι κάτι παραπάνω από προκλητικές.

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ έχει προφανώς ξεπεράσει τα όρια του γελοίου, διαψεύδοντας ειδήσεις περί συμφωνιών και δημοσιοποιώντας υποτιθέμενες «διαφωνίες» με την κυβέρνηση για τις συμβάσεις...

Είναι εξόφθαλμο πως όταν μια κυβέρνηση εξαγγέλλει μέτρα για κατάργηση συμβάσεων και μειώσεων μισθών, σε μια χώρα που οι εργαζόμενοι υποφέρουν, δεν είναι ώρα ...για συζήτηση.

Ωρα για κινητοποιήσεις και αντεπίθεση των εργαζομένων είναι. Ακριβώς δηλαδή αυτά για τα οποία η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχει επιφορτισθεί να μη συμβούν. Αυτό της αναλογεί στον καταμερισμό της γενικευμένης επίθεσης...

ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ τήρηση του Μνημονίου ζήτησε ο διευθύνων σύμβουλος της Γιούρομπανκ Ν. Νανόπουλος. Ε, φυσικά ...κορόιδο είναι να ζητήσει κάτι διαφορετικό;

Ειδικά για τις τράπεζες αυτή η ιστορία είναι κάτι παραπάνω από θετική. Είναι προϋπόθεση αειθαλούς κερδοφορίας και μάλιστα χωρίς τον παραμικρό κόπο. Ας μην ξεχνάμε ότι προβλέπονται (στην ανάγκη) και άλλα κονδύλια γι' αυτούς εφόσον τα χρειαστούν.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Και κάτι μας λέει πως θα τα χρειαστούν. Τζάμπα χρήμα είναι αυτό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ