Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...

«Ολα αυτά που ζητεί και δρομολογεί η τρόικα με επώδυνο τρόπο θα μπορούσαν να είχαν εφαρμοσθεί από δεκαετίες από τις ανερμάτιστες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με ανώδυνο τρόπο».

«Ευαγγέλιο» για τον ΛΑ.Ο.Σ. οι προσταγές της πλουτοκρατίας, όπως αυτές αποτυπώνονται και στο μνημόνιο που τρόικα και κυβέρνηση συνομολόγησαν, ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. υπερψήφισαν στη Βουλή κι εφαρμόζεται με τη στήριξη και της ΝΔ. Στον εκπρόσωπό του ανήκει η παραπάνω κυνική δήλωση και τινάζει στον αέρα την υποκριτική και δημαγωγική ρητορεία του κόμματός του, ότι η ψήφος του στο μνημόνιο ήταν αναγκαίο κακό για να «πληρωθούν μισθοί και συντάξεις». Επρεπε ο σφαγιασμός των εργασιακών λαϊκών δικαιωμάτων να έχει συντελεστεί χρόνια πριν, λέει ο Κ. Αϊβαλιώτης. Και έχει το θράσος ο ίδιος την ίδια μέρα και με λίγες μόνο ώρες διαφορά να δηλώσει για την απεργία των ναυτεργατών ότι «αν ο καθένας προσπαθεί να εξασφαλίσει ωφελήματα εις βάρος των άλλων, στο τέλος υπονομεύει την κοινή εθνική προσπάθεια, η κόντρα ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις ωφελεί μόνον τις προθέσεις και τις μεθοδεύσεις της τρόικας».

Προθέσεις και μεθοδεύσεις που ο ΛΑ.Ο.Σ. στηρίζει ευχαρίστως συντασσόμενος με την «κοινή εθνική προσπάθεια» των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου που δεν αποσκοπεί παρά στο να αυγατίζουν τα κέρδη του, στραγγίζοντας τον κοσμάκη.

***

Δεν θα μπορούσε να το πει πιο καθαρά ο Φ. Κουβέλης, πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς», ότι αυτός και το κόμμα του είναι έτοιμοι να βάλουν πλάτη υπέρ του συστήματος. «Η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο. Απειλείται η ενότητα της Ευρώπης (...) Είμαστε η υπεύθυνη αριστερή δημοκρατική δύναμη που αγωνίζεται για να σωθεί η χώρα και να υπάρξουν οι πολιτικές που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Δεν εντασσόμαστε στους προθύμους να δουν τη χώρα να καταστρέφεται. Θέλουμε να προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις-τομές, δεν επενδύουμε στην καταστροφή, στην τέφρα και στον κουρνιαχτό των ερειπίων. Δεν είμαστε άλλοθι για να δικαιολογηθούν τα αδιέξοδα, το βύθισμα σε έναν αριστερισμό. Η δική μας αυτονομία δεν εξαντλείται στο στείρο καταγγελτισμό. Η πολιτική της κυβέρνησης έχει πάρα πολλά αδιέξοδα. Αλλά αδιέξοδα έχει και η πολιτική των άλλων που κάνουν αντιπολίτευση χωρίς θέσεις και προτάσεις». Αυτά είπε. Θα μπορούσε βεβαίως να λείπει η «σάλτσα», τα άλλοθι που προβάλλουν για τις επιλογές τους, όπως ότι η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο και θέλουν δήθεν να τη σώσουν κ.ά. Η «Δημοκρατική Αριστερά» εντάσσεται στις δυνάμεις που επενδύουν στην καταστροφή, την τέφρα και τον κουρνιαχτό των ερειπίων, του λαού και των δικαιωμάτων του. Και εντάσσεται στους πρόθυμους να τα δουν ερείπια πάνω στα οποία θα υψωθούν νέα κέρδη της πλουτοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ