Τετάρτη 12 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κυβέρνηση η χαρά του κεφαλαίου

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ δηλώνει ικανοποιημένος από την πολιτική της κυβέρνησης και αισιόδοξος για το μέλλον του. Προφανώς, δεν είναι ούτε μισθωτός, ούτε συνταξιούχος, ούτε αγρότης... Τραπεζίτης είναι!

Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Ν. Νανόπουλος, που δεν ανησυχεί ούτε για τις υποβαθμίσεις, ούτε για την ευρωζώνη, ούτε για όλα όσα ακούγονται.

Προφανώς, οποιοσδήποτε θα συμμεριζόταν την αισιοδοξία του αν είχε μια «καβάτζα» μερικών δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ να τον περιμένουν, σε περίπτωση που ζοριστεί.

Κι όπως άπαντες γνωρίζουμε, αυτά τα χρήματα (χρήματα φορολογουμένων) υπάρχουν στη διάθεση κάθε τράπεζας για το καλό, φυσικά, του «χρηματοπιστωτικού συστήματος», που με κάποιο μαγικό τρόπο θεωρείται «δεμένο» με το καλό του ελληνικού λαού.

Θα συνιστούσαμε, πάντως, στην κυβέρνηση να παραγγείλει μια δημοσκόπηση, με αποκλειστικό δείγμα, όμως, βιομήχανους, τραπεζίτες, εφοπλιστές και μεγαλοστελέχη εταιρειών.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποσπούσε εκπληκτικά ποσοστά αποδοχής και σίγουρα θα της ανέβαινε η ...ψυχολογία. Γιατί αν κάνει καμιά κίνηση να ρωτήσει τον κοσμάκη, μάλλον θα του ανέβει η πίεση (του κοσμάκη) και δε θα έχει ψύχραιμες αντιδράσεις.

Α, ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ανεβοκατεβαίνει το Χρηματιστήριο. Πολλοί, μάλιστα, σχολιάζουν ότι τους θυμίζει τις καταστάσεις του 2000 και τους πιάνει μελαγχολία...


Γρηγοριάδης Κώστας

Μόνο που τότε η πτώση οδήγησε τεράστια ποσά στα χέρια των πολυεθνικών, που με τη βοήθεια της τότε κυβέρνησης «έπιασαν κορόιδα» την ελληνική κοινωνία εκμεταλλευόμενοι την ανέχεια.

Η διαφορά με το σήμερα είναι πως πλέον δε χρειάζονται το χρηματιστήριο. Το κάνουν κατευθείαν και με τον πιο ωμό τρόπο. Οσο το κεφάλαιο χρειάζεται επειγόντως μεγαλύτερη κερδοφορία βλέπετε, χάνονται τα προσχήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ