Τετάρτη 12 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολιτική δίωξη στελέχους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Δικάζεται αύριο στην Κόρινθο με την κατηγορία ότι έγραφε συνθήματα στην Εθνική Οδό

Με κοινή τους ανακοίνωση η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας και η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ καταγγέλλουν τη δίωξη του στελέχους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ Πάνου Θανάση από την Εισαγγελία Κορινθίας, και μάλιστα αυτεπάγγελτα, επειδή στις 13 του Απρίλη 2009 συμμετείχε σε συνεργείο του ΚΚΕ που έγραφε συνθήματα στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας του Κόμματος για τις ευρωεκλογές, σε τοίχο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου.

Οι δύο Οργανώσεις καλούν το λαό της Κορινθίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν αύριο, Πέμπτη, στις 8.30 π.μ., έξω από τα δικαστήρια της Κορίνθου, όπου θα δικαστεί η υπόθεση. Στην ανακοίνωση των δύο Νομαρχιακών Επιτροπών σημειώνεται μεταξύ άλλων:

«Είναι φανερό πως και αυτή η δίωξη είναι μια ακόμα προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης της δράσης των κομμουνιστών και συνολικά των αγώνων του λαού. Εντάσσεται στα πλαίσια της βάρβαρης αντιλαϊκής επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, με στόχο να σωθεί και να ενισχυθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Οσο βαθαίνει η κρίση το αστικό κράτος, πιο έντονα, θα παίρνει μέτρα στήριξης του κεφαλαίου δίνοντάς του επιδοτήσεις, φοροελαφρύνσεις, θα ικανοποιεί το πάγιο αίτημα βιομηχάνων, εφοπλιστών, μεγαλοεπιχειρηματιών για τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, θα εντείνει την επίθεση στο λαό χτυπώντας τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, τους φτωχούς αγρότες, με απαράδεκτα και προσβλητικά επιχειρήματα ενάντια στα λεγόμενα "κλειστά" επαγγέλματα και τους δημόσιους υπαλλήλους. Παράλληλα, θα περικόπτει συνεχώς λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από αυτή την πολιτική να βγάλουν συμπεράσματα καθώς η συγκεκριμένη δίωξη δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ