Τετάρτη 12 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολέθριες για τους λαούς οι αποφάσεις της ΕΕ

Στην ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής παρενέβη ο βουλευτής του ΚΚΕ Θ. Παφίλης

Να παρουσιάσει σαν ευεργετικές για το λαό τις φιλομονοπωλιακές αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ επιχείρησε, χτες, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, ενημερώνοντας τις Επιτροπές Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.

Μιλώντας με τη γλώσσα της ντόπιας αστικής τάξης, ισχυρίστηκε ότι τα αποτελέσματα της Συνόδου ήταν θετικά για την Ελλάδα, αφού εκτός των άλλων η χώρα μας πέτυχε να μη γίνει αποδεκτή πρόταση να συνδεθεί η «οικονομική διάσωση» μιας χώρας με περικοπές σε διάφορα κονδύλια, ενώ για το μηχανισμό στήριξης χωρών που έχουν δημοσιονομικά προβλήματα είπε ότι συμφωνήθηκε η «κατά περίπτωση» συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Σημαντικά χαρακτήρισε και τα βήματα που έγιναν για τη λεγόμενη «οικονομική διακυβέρνηση».

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης τόνισε ότι και από την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ δεν άλλαξε τίποτα προς όφελος των λαών, αλλά, αντίθετα, επιβεβαιώθηκε η προσπάθεια όλων των κυβερνήσεων να οδηγήσουν στον όλεθρο όλους τους λαούς της ΕΕ, προκειμένου να ευνοήσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Σχολιάζοντας τη σύσταση του μηχανισμού στήριξης, είπε ότι αυτός θα οδηγήσει τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα σε ελεγχόμενη χρεοκοπία και θα συνοδεύει την όποια και όση βοήθεια με μνημόνια διαρκείας, ενώ κατήγγειλε ότι στη σύνοδο αποφασίστηκε η ένταση των ρυθμών προώθησης των αντιδραστικών αλλαγών, κάτι που σημαίνει μεταξύ άλλων και νέο χτύπημα στο Ασφαλιστικό και τις συντάξεις.

Ο Θ. Παφίλης έκανε αναφορά και στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για τη συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών για τη δημιουργία του «ευρωομολόγου». Πρόκειται, είπε, για μια «επικοινωνιακή φούσκα» και, παρά τα όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση, το «ευρωομόλογο» θα είναι μια ακόμα θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων της ΕΕ και της χώρας μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ