Τετάρτη 12 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απαιτείται προστασία των αυτοαπασχολούμενων

Στην κοινοβουλευτική επιτροπή το «Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης»

Παρά τους κυβερνητικούς κομπασμούς, το λεγόμενο «Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης», που αντικαθιστά το ΤΕΜΠΜΕ, δεν πρόκειται να βοηθήσει τους μικρούς και πολύ μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους και αντίθετα θα αποβεί προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων.

Το σχετικό κυβερνητικό νομοσχέδιο συζητείται από χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και όπως τόνισε η εισηγήτρια του ΚΚΕ Σ. Καλαντίδου οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι, που πλήττονται άγρια από τη βαθιά καπιταλιστική κρίση, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από το εν λόγω Ταμείο, από το οποίο θα ενισχυθούν κυρίως οι μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Η βουλευτής κατήγγειλε ότι οι χιλιάδες μικροί επαγγελματίες έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα από τη δράση των μονοπωλίων και τις πολιτικές της ΕΕ και είναι χαρακτηριστικό, όπως είπε, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2010 υπήρξε πτώση του τζίρου κατά 77%, ενώ χάθηκαν 208.000 θέσεις εργασίας. Από τους 830.000 επαγγελματίες, συνέχισε, πάνω από 430.000 χρωστάνε στον ΟΑΕΕ και έτσι δεν μπορούν να πληρώσουν για την υγεία και την ασφάλειά τους.

Το ΚΚΕ, είπε, ζητάει την προστασία των αυτοαπασχολούμενων, μέσω της λήψης συγκεκριμένων μέτρων στήριξής τους, όπως την αύξηση του αφορολόγητου, την κατάργηση των διάφορων αντικειμενικών κριτηρίων, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τη ρύθμιση χρεών στον ΟΑΕΕ, τον περιορισμό της επέκτασης των πολυκαταστημάτων και τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου.

Υπερασπιζόμενος το εν λόγω Ταμείο ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης ισχυρίστηκε ότι με αυτό θα δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις ή θα διατηρηθούν ήδη υπάρχουσες, με αποτέλεσμα μεταξύ άλλων την αύξηση εσόδων του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος. Κατά τον υπουργό, το Ταμείο θα δώσει ευκαιρίες σε νέους, ανέργους, σε γυναίκες και σε «φιλόδοξους πολίτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ