Πέμπτη 13 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Πρόγραμμα δράσης για τα λαϊκά προβλήματα

Σήμερα προχωρά σε παρέμβαση ενάντια στις αυξήσεις κατά 20% στο αστικό ΚΤΕΛ

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις και μια σειρά άλλες πρωτοβουλίες ως άμεση απάντηση στον καταιγισμό αντιλαϊκών μέτρων που δέχεται η λαϊκή οικογένεια παίρνει η Λαϊκή Επιτροπή Λάρισας, καλώντας σε ξεσηκωμό τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους άνεργους, τους νέους.

Οι πρωτοβουλίες που ξεκινούν σήμερα, στις 7.30 π.μ., με αγωνιστική παρέμβαση διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις των εισιτηρίων του αστικού ΚΤΕΛ στη Λάρισα κατά 20%, ανακοινώθηκαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου εκπροσώπων των αγωνιστικών συσπειρώσεων - ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ, ΜΑΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΕΚΛ) - που συγκροτούν τη Λαϊκή Επιτροπή.

Επίσης:

  • Την Παρασκευή, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που θα γίνει με άνοιγμα των διοδίων σε όλη την Ελλάδα, η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα όρισε αγωνιστικό ραντεβού αναχώρησης για τους σταθμούς διοδίων στις 4 μ.μ., στην πλατεία Λαού.
  • Την Τρίτη 18 Γενάρη, θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας για την αύξηση των εισιτηρίων στα νοσοκομεία και τις επόμενες μέρες θα παρθούν πρωτοβουλίες σχετικά με τα προβλήματα στις υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ.

Οπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Θ. Βάιος, πρόεδρος του ΕΚΛ, «οι ιδιωτικοποιήσεις του ΟΣΕ και άλλων συγκοινωνιών έρχονται με αυξήσεις των εισιτηρίων από 20% έως και 200%, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας του ελληνικού λαού, από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σήμερα, χτες με τη ΝΔ, συνοδεύεται με τη μεγαλύτερη ληστεία στο εισόδημα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Οι αυξήσεις στα καύσιμα, στο ΦΠΑ πυροδοτούν κάθε μέρα και μεγαλύτερη ακρίβεια στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης».

Και υπογράμμισε: «Καλούμε όλους όσοι αντιπροσωπεύουμε να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία, σε επιτροπές αγώνα, σε κάθε χώρο δουλειάς, για λαϊκές επιτροπές στις συνοικίες, στις επαρχιακές πόλεις και χωριά, να οργανώσουμε την πάλη για να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική των μονοπωλίων, του μνημονίου, της ΕΕ.

Διεκδικούμε δωρεάν μετακίνηση όλη την ημέρα των ανέργων, των συνταξιούχων, των απόρων, των πολυτέκνων, των αναπήρων, των φοιτητών, των μαθητών, των φαντάρων και άλλων ευπαθών ομάδων. Να καταργηθούν τα διόδια. Να καταργηθούν τα εισιτήρια στα εξωτερικά ιατρεία, οι ανασφάλιστοι να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλος ο ελληνικός πληθυσμός. Ταμείο ανεργίας σε όλους τους ανέργους μέχρις ώσπου να βρουν δουλειά, με το ποσό των 1.120 ευρώ το μήνα.

Παλεύουμε όλος ο παραγόμενος πλούτος να είναι κοινωνική ιδιοκτησία και να ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν. Για μια κοινωνία όπου η παραγωγή θα είναι για τις αυξανόμενες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και όχι για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Να πτωχεύσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ