Πέμπτη 13 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΦΟΡΕΙΣ
Νέο μαχαίρι σε μισθούς

Μειώσεις από 10% μέχρι και 25%

Την κυβερνητική εγκύκλιο για τις παραπέρα μειώσεις και την επιβολή πλαφόν στους μισθούς στους εργαζόμενους σε πρώην ΔΕΚΟ, δημόσιους φορείς, κοινοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία ΔΕΚΟ. Πρόκειται για εφαρμογή διάταξης του νόμου 3899/2010 με τα «επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας».

Καταργώντας κάθε ισχύουσα συλλογική σύμβαση εργασίας και κάθε άλλη διάταξη προχωρούν (από 1η Γενάρη του 2011) στα παρακάτω:

  • Μειώνουν τους μισθούς σε ποσοστό ακόμη 19% για το σύνολο των μηνιάτικων αποδοχών, που υπολογιζόμενες σε 12μηνη βάση, ξεπερνούν τα 1.800 ευρώ. Από το κόψιμο εξαιρείται το οικογενειακό και το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, όπως και το ήδη καρατομημένο βοήθημα για τους λεγόμενους 13ο και 14ο μισθό. Ετσι, για παράδειγμα, συνολικές μηνιάτικες αποδοχές ύψους 2.000 ευρώ καρατομούνται κατά 200 ευρώ (στα 1.800 ευρώ).
  • Στις μικτές αποδοχές μπαίνει πλαφόν στα 4.000 ευρώ. Από το συγκεκριμένο εξαιρούνται πρόεδροι, διοικητές, διευθύνοντες σύμβουλοι.
  • Οι κάθε είδους αμοιβές για υπερωρίες, εργασία τις Κυριακές και αργίες, για εκτός έδρας και οδοιπορικά απαγορεύεται να ξεπερνούν το 10% των κάθε είδους αποδοχών. Το συγκεκριμένο έχει πεδίο εφαρμογής συνολικά το φορέα και την κάθε ΔΕΚΟ και όχι εξατομικευμένα τους εργαζόμενους σε αυτές.
  • Η συνολική μείωση των αποδοχών μπορεί να φτάσει μέχρι και 25%.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ