Πέμπτη 13 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θα πληρωθούν μετά από 3 μήνες

Αρνείται η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης να πληρώσει ολόκληρο το μισθό στους εργαζόμενους κι αυτό όχι γιατί δεν υπάρχουν χρήματα αλλά λόγω «παραλείψεων» και «νομικών κωλυμάτων». Σε συνάντηση με τα μέλη του σωματείου των εργαζομένων του δήμου που είχαν χτες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο αντιδήμαρχος οικονομικών, ξεκαθάρισαν ότι στο δεύτερο 15ήμερο του Γενάρη δε θα πληρωθεί μέρος του μισθού των εργαζομένων (295 ευρώ) κι ότι αυτά τα ποσά θα τα καταβληθούν μετά από 3 μήνες.

«Θεωρούμε απαράδεκτο, σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι με δυσκολία ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, να μην πληρώνονται τα δεδουλευμένα και να "πληρώνουν τη νύφη" για άλλη μια φορά λόγω "παραλείψεων άλλων"», τονίζει σε ανακοίνωση της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία». «Δεν μπορεί η διοίκηση για το παραμικρό θέμα να επικαλείται την πολιτική και την απαράδεκτη διαχείριση της προηγούμενης διοίκησης. Είτε με "γαλάζιο", είτε με "πράσινο" δήμαρχο η αντεργατική πολιτική στο Δήμο Θεσσαλονίκης συνεχίζεται».

Η ΔΑΣ καλεί το δήμαρχο Θεσσαλονίκης με απόφασή του, όπως έχει το δικαίωμα, κόντρα και στα «νομικά κωλύματα» που επικαλείται, να δώσει εντολή να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Επίσης, καλεί τους εργαζόμενους στο δήμο, σε περίπτωση που δεν καταβληθεί όλος ο μισθός μέχρι τη Δευτέρα 17/01, σε παράσταση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα στις 4μμ στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Αφού ο δήμαρχος δεν έχει το πολιτικό θάρρος και φοβάται να αναλάβει τις ευθύνες του, να απαιτήσουμε να πληρωθούμε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ