Πέμπτη 13 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Κάντε και κάνα διάλογο»...

Η αντεργατική πολιτική δεν «προχωράει» μέσα από κοινωνικούς διαλόγους. Αυτό το παράπονο εκφράζει ο γγ της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, Τζον Μονκς, σε επιστολή του προς τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολι Ρεν. Παράπονο που του μετέφεραν τα εργοδοτικά και κυβερνητικά συνδικάτα της Ελλάδας, δηλαδή η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Οπως αναφέρει στην επιστολή ο γγ της ΣΕΣ, «οι αξιωματούχοι της Επιτροπής αγνοούν τις διαδικασίες κοινωνικού διαλόγου και συλλογικών διαπραγματεύσεων και παρεμβαίνουν άμεσα στην αγορά εργασίας των χωρών αυτών. Εκδίδονται "φιρμάνια" με στόχο την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου».

Την υπογραφή των εργαζομένων θα ήθελε ο γγ της ΣΕΣ να φέρει το τσεκούρωμα κάθε δικαιώματος των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας, όπως έχουν εξαναγκάσει τους εργαζόμενους σε μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες να κάνουν με τις γνωστές απειλές. Αλλά και πρόσφατα στη χώρα μας, πού οδήγησε ο διάλογος των κοινωνικών εταίρων για τις κλαδικές ΣΣΕ; Να καταργηθούν και αυτό να παρουσιάζεται σαν νίκη από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Διπλά κερδισμένοι, δηλαδή, οι επιχειρηματίες και η κυβέρνηση. Οταν παραπονείται και «βγαίνει από τα ρούχα» του ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, οι εργαζόμενοι πρέπει να ανησυχούν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ