Πέμπτη 13 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Πρωτοστατούν στην πάλη για δωρεάν Υγεία

Χτες «μπλόκαραν» τα ταμεία του ΑΧΕΠΑ. Σήμερα οργανώνουν συσκέψεις με μαζικούς φορείς σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

«Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα», ξεκαθάρισαν οι διαδηλωτές έξω από το ΑΧΕΠΑ

Motion Team

«Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα», ξεκαθάρισαν οι διαδηλωτές έξω από το ΑΧΕΠΑ
Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, νοσοκομεία και ειδικά κέντρα πλήρως στελεχωμένα με γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους πλήρους και σταθερής εργασίας, απαίτησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ και οι φοιτητές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Από νωρίς συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του νοσοκομείου και με τα πανό και τα συνθήματα καλούσαν τον εργαζόμενο λαό να δυναμώσει τον αγώνα για δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους. Να απαιτήσει να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία, να καταργηθεί το 5ευρω και κάθε πληρωμή στα νοσοκομεία. Στη συνέχεια μπλόκαραν τα ταμεία του νοσοκομείου, επιβάλλοντας την δωρεάν εξυπηρέτηση των ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία από τις 9.30 έως τις 10.30 το πρωί.

Μετά από την παρέμβαση του ΠΑΜΕ, εξυπηρετούνταν κανονικά όλοι οι ασθενείς που προσέρχονταν χωρίς εισιτήριο. Η πρωτοβουλία αυτή έγινε αποδεκτή με ιδιαίτερη θέρμη από τους ασθενείς.

Οι διαδηλωτές κάλεσαν τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, μαζί με τον υπόλοιπο εργαζόμενο λαό να αντισταθούν στην πολιτική της κυβέρνησης που εμπορευματοποιεί την Υγεία - Πρόνοια και μετατρέπει τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις που θα λειτουργούν με έσοδα και κέρδη. Να δυναμώσουν τον αγώνα για να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών. Να μη μείνουν χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι και οι οικογένειές τους. Να παλέψουν για ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες.

Σήμερα στις 7 το απόγευμα στα Εργατικά Κέντρα Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Γυναικών Κοζάνης (Τμήμα της ΟΓΕ) πραγματοποιούνται συσκέψεις σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων, για τις αρνητικές εξελίξεις στο χώρο της Υγείας. Στόχος των συσκέψεων αυτών είναι η οργάνωση του αγώνα για Υγεία κοινωνικό εργατικό δικαίωμα, που θα παρέχεται δωρεάν και στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

Δυναμική παρέμβαση και στη Σαλαμίνα

Σε δυναμικό αποκλεισμό του ταμείου του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας προχώρησαν ξανά χτες το πρωί δυνάμεις του ΠΑΜΕ από την περιοχή, εμποδίζοντας την είσπραξη των 5 ευρώ που έχει επιβληθεί σε όσους εισέρχονται στο Κέντρο Υγείας ακόμα ...και για να γράψουν φάρμακα!

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ επισήμαιναν στον κόσμο που πήγαινε στο Κέντρο Υγείας πως στόχος της κυβέρνησης είναι η πλήρης εμπορευματοποίηση της Υγείας - Πρόνοιας, η λειτουργία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας με έσοδα και κέρδη και τους καλούσαν «κανείς από εμάς να μη δεχτεί τα νέα μέτρα, τα νέα χαράτσια που επιβάλλει η αντιλαϊκή πολιτική του μαύρου μετώπου κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας με τη σύμφωνη γνώμη ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.».

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ αφού επισημαίνει πως «ξεκίνησαν με χαράτσι 3 ευρώ στα ταμεία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας και τώρα το αύξησαν στα 5 ευρώ», τονίζει πως η λύση είναι στην αντίσταση και καλεί τον κόσμο σε «οργανωμένη, λαϊκή δράση και παρέμβαση παντού. Οργάνωση στα πρωτοβάθμια σωματεία και συσπείρωση με το ΠΑΜΕ, επιτροπές σε κάθε γειτονιά που θα οργανώνουν την πάλη του λαού ενάντια στη βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου, θα ανοίγουν το δρόμο για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος του λαού».

Διεκδικούμε, τονίζει, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Να καταργηθεί τώρα το χαράτσι των 5 ευρώ.

Για το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας διεκδικεί πλήρη εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενοφόρο όλο το 24ωρο, χωρίς να περιμένουν τα έκτακτα περιστατικά έως και 2 ώρες ασθενοφόρο από τον Πειραιά.

Παράλληλα ζητά να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες του ΙΚΑ Σαλαμίνας σε ειδικότητες που λείπουν, όπως χειρούργος, δερματολόγος, ενδοκρινολόγος. Δύο παθολόγοι και από ένας καρδιολόγος, οφθαλμίατρος και ορθοπεδικός που έληξαν οι συμβάσεις τους δεν έχουν ακόμα αντικατασταθεί. Παρόμοια να καλυφθούν οι ανάγκες με όλο το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό και την αντίστοιχη υλικοτεχνική υποδομή. Τέλος, διεκδικεί τη δημιουργία εδώ και τώρα νοσοκομείου στη Σαλαμίνα των 60.000 μόνιμων κατοίκων και άνω των 200.000 τους καλοκαιρινούς μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ