Πέμπτη 13 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στο πλευρό των απεργών

Η επίθεση μας αφορά όλους, τονίζει σε ανακοίνωσή της

Σύγχρονες, ποιοτικές και φθηνές συγκοινωνίες στην υπηρεσία του λαού διεκδικεί η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και στέκεται στο πλευρό των αγώνων των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε υπογραμμίζει:

«Η ΟΓΕ συμπαραστέκεται και δηλώνει την αλληλεγγύη της στους αγώνες των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Οι τεράστιες επιπτώσεις από την πολιτική της κυβέρνησης στα μέσα Μαζικής Μεταφοράς κτυπούν αλύπητα όλες και όλους τους εργαζόμενους.

Οι αυξήσεις στα εισιτήρια, οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις δρομολογίων, η κατάργηση των μειωμένων και "ελευθέρας" εισιτηρίων για ειδικές κατηγορίες του λαού όπως άποροι, ανάπηροι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι φαντάροι, φοιτητές, μαθητές κ.ά. έρχονται να προστεθούν στα αντιλαϊκής καταιγίδας μέτρα που τελειωμό δεν έχουν και που βυθίζουν όλο και πιο πολύ τη λαϊκή οικογένεια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Στο μαύρο μπλοκ της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΝΔ και ΛΑΟΣ δεν στεκόμαστε ηττοπαθείς και μοιρολάτρες. Μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ και το ΜΑΣ αγωνιζόμαστε αποφασιστικά για να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική και να ανοίξουμε το δρόμο για μια πολιτική προς όφελος του λαού, όπου και οι αστικές συγκοινωνίες, σύγχρονες και ασφαλείς θα γίνουν λαϊκή περιουσία και θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-- ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις των αστικών συγκοινωνιών.

-- ΟΧΙ στην αύξηση των εισιτηρίων και τις καταργήσεις δρομολογίων.

-- ΟΧΙ στις απολύσεις και στην κατάργηση των ΣΣΕ και στις μειώσεις μισθών, όπως και στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.

-- Δωρεάν μετακίνηση για όλους το πρωί. Και για τους ανέργους, φοιτητές, μαθητές όλες τις ώρες της μέρας.

-- Ενιαίο Φορέα Μεταφορών που θα είναι Κρατική - Λαϊκή Περιουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ