Τρίτη 9 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δίωξη για τις μη αναδασώσεις

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος άσκησε ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης σε βάρος του νυν και του πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή τη μήνυση που κατατέθηκε από τις ηθοποιούς αδελφές Νατάσα και Ελένη Γερασιμίδου.

Ο νυν περιφερειάρχης Β. Βαλασόπουλος και ο πρώην Χαρ. Σοφιανός, φέρονται ότι παρά τις εντολές των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Γεωργίας, δεν προχώρησαν σε συγκεκριμένες ενέργειες για τον καθορισμό των εκτάσεων που είχαν χαρακτηριστεί αναδασωτέες από το 1973 με απόφαση του τότε νομάρχη. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι περιφερειάρχες θα έπρεπε μέσα σε διάστημα δύο χρόνων να προχωρήσουν μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών σε αναδάσωση ή σε αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, κάτι όμως που δεν έγινε.

Ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης αναφέρει ότι μέχρι τώρα δεν έγινε άρση αναδάσωσης και όπως καταγγέλλουν οι μηνύτριες αδελφές Γερασιμίδου, αδυνατούν να αξιοποιήσουν το οικόπεδό τους για το οποίο διαθέτουν τίτλο κυριότητας. Σημειώνουν ακόμη ότι η έκταση όπου βρίσκεται το οικόπεδό τους δεν ήταν ποτέ δασική, αλλά χαρακτηρισμένη ως αγρός, ενώ περιμετρικά έχουν κτιστεί σπίτια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ