Τρίτη 9 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Καραντίνα» στην Κρυσταλλοπηγή

Πάνω από 500 μετανάστες που είχαν επισκεφθεί την Αλβανία στην περίοδο των εορτών, δεν μπορούσαν χτες να επιστρέψουν στην Ελλάδα, αν και ήταν εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα χαρτιά και εργάζονται νόμιμα στη χώρα μας. Πολλοί μάλιστα από τους αλλοδαπούς εργαζόμενους περίμεναν με τις οικογένειές τους στο συνοριακό φυλάκιο της Κρυσταλλοπηγής δύο και τρεις μέρες, αναμένοντας την άδεια εισόδου.

Ο λόγος για τη μεγάλη αυτή ταλαιπωρία που υφίστανται οι Αλβανοί εργαζόμενοι είναι η μεγάλη έλλειψη προσωπικού στο συνοριακό φυλάκιο. Χτες το απόγευμα υπήρχε μόνο ένας υπάλληλος για την εξυπηρέτηση εκατοντάδων ταξιδιωτών. Ο λόγος όμως μπορεί να είναι και η νέα(;) τακτική που εφαρμόζει η αστυνομία για τη βεβαίωση της γνησιότητας των απαραίτητων πιστοποιητικών με τα οποία έχουν εφοδιαστεί οι αλλοδαποί που εργάζονται στην Ελλάδα. Χτες το βράδυ σε τηλεφωνική τους επικοινωνία με την εφημερίδα μας, μετανάστες που παραμένουν στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής, είπαν ότι οι αρχές προσπαθούν να μάθουν από τον ΟΑΕΔ, αν η πράσινη κάρτα με την οποία είναι εφοδιασμένος κάθε ξένος εργαζόμενος έχει εκδοθεί νόμιμα ή αν υπάρχει το όνομα που αναφέρει η πράσινη κάρτα στην κατάσταση του Οργανισμού. Επειδή η διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρα, εκατοντάδες μετανάστες ταλαιπωρούνται αναμένοντας να τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα μας. Ακόμη εκφράζουν φόβους ότι λόγω της καθυστερημένης επιστροφής τους πολλοί εργοδότες θα βρουν ένα λόγο για να τους απολύσουν.

Ηδη χτες το βράδυ παρέμεναν στο συνοριακό φυλάκιο της Κρυσταλλοπηγής εφτά πούλμαν γεμάτα με αλλοδαπούς εργαζόμενους και 60 ΙΧ που δεν μπορούσαν να εισέλθουν στη χώρα μας. Στην περιοχή επικρατούσε πολύ κρύο και οι άνθρωποι, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, περνούσαν πολύ δύσκολες ώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ