Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Επόμενος σταθμός στις 10 Μάρτη

Μία μέρα μετά τη μεγαλειώδη απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συνεχίζουν και κλιμακώνουν την πάλη τους, με πρώτο μεγάλο σταθμό τις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια στις 10 Μάρτη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Το συλλαλητήριο στην Αθήνα θα γίνει στο Σύνταγμα στις 6.30 μ.μ. Αυτό ήταν στοιχείο που αναδείχθηκε κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, όπου ταυτόχρονα υπήρξε μια πρώτη εκτίμηση της απεργιακής μάχης που δόθηκε.

Οπως τονίστηκε στην Εκτελεστική Γραμματεία, ήταν μια πετυχημένη απεργία με μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις. Παρά τις παρεμβάσεις της εργοδοσίας και την απόπειρα τρομοκρατίας μέσα στους χώρους δουλειάς, παρά τη δράση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που σε καμιά περίπτωση δε δούλεψε την απεργία, αλλά έκανε το ακριβώς αντίθετο και παρά την ένταση και κλιμάκωση της επίθεσης με νέα μέτρα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν ιδιαίτερο βάρος στην πολύπλευρη και πολύμορφη δράση μέσα στους χώρους δουλειάς. Με συσκέψεις, συζητήσεις και δουλειά άνθρωπο τον άνθρωπο, τα ταξικά συνδικάτα και οι ομοσπονδίες έκαναν μετρήσιμα βήματα - όπως αναδείχθηκε και στη συνεδρίαση της Γραμματείας - στην οργάνωση των εργαζομένων και στην επαφή μαζί τους. Μπήκαν περισσότερες δυνάμεις στον αγώνα με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Εκτιμήθηκε επίσης πως έγιναν βήματα και στην υπόθεση της κοινής συμπόρευσης με τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία και τις γυναίκες.

Αναδείχθηκε, επίσης, η αναγκαιότητα να δυναμώσει ακόμη παραπέρα η επαφή με τους εργαζόμενους. Να υπάρξει συγκεκριμένος σχεδιασμός με παρεμβάσεις μέσα στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές. Να γίνουν παρεμβάσεις και στους ανέργους. Να συνεχιστεί η δημιουργία Επιτροπών Αγώνα στους χώρους δουλειάς και η ενίσχυση των Συνδικάτων. Ετσι, κάθε Ομοσπονδία και κάθε συνδικάτο θα προχωρήσει σε ξεχωριστές εκδηλώσεις μπροστά στις 10 Μάρτη. Στο επίκεντρο παραμένει ο αγώνας για τις συλλογικές συμβάσεις, ενώ τονίστηκε η ανάγκη της αλληλεγγύης. Οταν ένας κλάδος, ένας χώρος δουλειάς, δέχεται την εργοδοτική επίθεση, αυτό πρέπει να αφορά στο σύνολο του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ