Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Ιδιαίτερα αισθητή η απεργία σε όλη την περιοχή

Η ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας στο μήνυμά της προς την ΚΕ του ΚΚΕ για τη γενική απεργία στις 23 Φλεβάρη σημειώνει:

«Αγαπητοί σύντροφοι, εργαζόμενοι του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, χαιρετίζουμε με ενθουσιασμό τη γενική απεργία που οργανώθηκε από το ΠΑΜΕ χθες, ως διαμαρτυρία ενάντια στις περικοπές του προϋπολογισμού που δηλώθηκαν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο επιτίθεται αδυσώπητα στις εργατικές μάζες, υπό τις εντολές του ιμπεριαλισμού και της αστικής τάξης στην Ελλάδα.

Ειδικά για τον τελευταίο χρόνο, έχει διαπιστωθεί ότι η Ελλάδα είναι μία από τις πιο σημαντικές χώρες στην Ευρώπη και στον κόσμο όσον αφορά τις εξελίξεις στην ταξική πάλη. Ενώ οι αστικές κυβερνήσεις υιοθετούν αντιλαϊκές πολιτικές στην προσπάθειά τους να φορτώσουν το βάρος της οικονομικής κρίσης στις πλάτες των εργατών σε ολόκληρη την Ευρώπη, στην περίπτωση της Ελλάδας ήταν σαν να έπιασαν μια τίγρη από την ουρά, καθώς εργαζόμενοι, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νεολαίοι και άλλα τμήματα του εργαζόμενου λαού πραγματοποιούν μια οργανωμένη και σταθερή μάχη υπό την ηγεσία του ΚΚΕ. Τα εμπόδια που υψώνουν οι Ελληνες εργαζόμενοι που αγωνίζονται υπό τη σημαία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ αποδεικνύουν ότι οι μάζες των εργατών δεν υπακούουν και δεν υποβάλλονται στην καπιταλιστική ηγεμονία. Αυτή η πάλη δείχνει αποφασιστικά ότι ο μόνος τρόπος για τη σωτηρία της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων μαζών είναι να οικοδομήσουμε μια πραγματική ανθρώπινη δύναμη, δηλαδή το σοσιαλισμό, και αυτό να δίνει ελπίδα και έμπνευση για τους ταξικούς αγώνες σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Η πρόθεση του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ και των Ελλήνων εργατών, να πάνε αυτό τον αγώνα ένα βήμα πιο πέρα, αποτυπώθηκε κατ' επανάληψη σε δεκάδες απεργίες που έγιναν το τελευταίο διάστημα. Η θέρμη της γενικής απεργίας στις 23 Φλεβάρη έγινε αισθητή σε ολόκληρη την περιοχή, καθώς και στη χώρα μας.

Αγαπητοί σύντροφοι, εργαζόμενοι στην Ελλάδα,

Το ΚΚ Τουρκίας χαιρετίζει την απεργία σας θερμά για άλλη μια φορά και ελπίζει ότι αυτός ο αγώνας φέρνει την οικοδόμηση μιας σοσιαλιστικής εξουσίας στην Ελλάδα ένα ακόμη βήμα πιο κοντά.

Με τους αδελφικούς μας χαιρετισμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ