Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Χημικά και μολότοφ «έπνιξαν» την απεργία

Με κύριες αναφορές στις συμπλοκές και τα επεισόδια που δημιούργησαν για άλλη μια φορά οι γνωστοί - άγνωστοι προβοκάτορες κάλυψαν τα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης την απεργία της 23ης Φλεβάρη, δημοσιεύοντας ωστόσο πληροφορίες για τα μέτρα λιτότητας, τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, καθώς και την αύξηση της φορολογίας από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, το «BBC» μετέδωσε πως περισσότεροι από 30.000 διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους της Αθήνας, ενώ παρέμειναν κλειστά αρκετά σχολεία, νοσοκομεία, εμπορικά καταστήματα, ακυρώθηκαν πάνω από 100 πτήσεις.

Για περίπου 100.000 διαδηλωτές έκανε αναφορά το «Ρόιτερς» όπου εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και φοιτητές πορεύτηκαν προς το κοινοβούλιο, χαρακτηρίζοντας τη συγκέντρωση ως «τη μεγαλύτερη από το Δεκέμβρη του 2008». Το ρεπορτάζ ανέφερε πως έγινε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών που πετούσαν πέτρες, ενώ δημοσίευσε πως 15 αστυνομικοί και 10 πολίτες τραυματίστηκαν και 26 διαδηλωτές προσήχθησαν. Σύμφωνα με το «Ρόιτερς», οι διαδηλώσεις αυτές δεν αναμένεται να ταράξουν την κυβέρνηση, που έχει άνετη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Το «Russia Today» αναφέρθηκε σε συγκρούσεις νεαρών διαδηλωτών που πετούσαν πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων στη διάρκεια μαζικής διαδήλωσης στην Αθήνα, στα πλαίσια της γενικής απεργίας που παρέλυσε τις υπηρεσίες και τα μέσα μεταφοράς σε όλη τη χώρα.

Η γερμανική «Deutsche Welle» έκανε εκτενή αναφορά στα επεισόδια που σημειώθηκαν στις διαδηλώσεις που έγιναν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά, ενώ υπενθύμισε πως έχουν σημειωθεί παρόμοια επεισόδια σε προηγούμενες συγκεντρώσεις, αναφέροντας συγκεκριμένα στην περσινή στην Αθήνα όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 3 άνθρωποι. Παράλληλα, σημείωσε πως η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ επαίνεσε τις «οδυνηρές» μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια συνάντησής της με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

  • Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ στη χώρα μας, δίνοντας έμφαση στο στημένο σκηνικό των συγκρούσεων στο κέντρο της Αθήνας με τις μολότοφ, τα χημικά και τα δακρυγόνα. Οι εικόνες αυτές έφταναν για να καλύψουν τους χιλιάδες διαδηλωτές, που δεν μπορούσαν παρά να αναφερθούν έστω και με ολιγόλεπτες αναφορές. Σε αυτό το μοτίβο ήταν και τα περισσότερα σχόλια. Από τις λίγες εξαιρέσεις η αναφορά σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ από τον Κ. Αρβανίτη για την εντυπωσιακή συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ