Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΚΡΗΤΗ
Εργάτες αγρότες αυτοαπασχολούμενοι

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Στην Κρήτη, η μάχη της περιφρούρησης δόθηκε με αποφασιστικότητα μεταξύ άλλων έξω από μεγάλα Σούπερ Μάρκετ και αποθήκες, το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου, ιδιωτικές κλινικές, Πολυκαταστήματα σχολεία και γιαπιά. Την ίδια ώρα, συνεργεία της ΠΑΣΕΒΕ βρέθηκαν έξω από εμπορικά καταστήματα, καλώντας τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες να κλείσουν τα καταστήματά τους ενώνοντας τις φωνές τους με τις φωνές των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που δέχονται στο σύνολο των δικαιωμάτων τους.

Στο Ηράκλειο, η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 10 το πρωί με τη μαζική συμμετοχή εργαζόμενων από τον κλάδο του εμπορίου, των κατασκευών, του επισιτισμού, των ιδιωτικών υπαλλήλων, καθηγητών και δασκάλων καθώς και της Υγείας - Πρόνοιας. Δυναμική ήταν και η παρουσία των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων με το πανό της ΠΑΣΕΒΕ, αλλά και των αγροτών που συμμετείχαν με το πανό της ΠΑΣΥ. Τον παλμό στην πορεία έδινε η νεολαία με τα πανό των μαθητών και του ΜΑΣ. Στα Χανιά, ξεχωριστή ήταν η παρουσία των αγροτών που πήραν μέρος με αποφάσεις συλλόγων τους και μαζί με αγροτικά αυτοκίνητα διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στο Ρέθυμνο, αγρότες και κτηνοτρόφοι οι οποίοι συμβολικά άδειασαν μεγάλα δοχεία με γάλα μπροστά στο Δημαρχείο διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική που αυξάνει το κόστος παραγωγής και ταυτόχρονα μειώνει το εισόδημά τους και τις τιμές των προϊόντων τους.

Στο Λασίθι με τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες σε Αγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία οι εργαζόμενοι έστειλαν με τη σειρά τους σαφέ μήνυμα ανυπακοής και απειθαρχίας στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξορμήσεις για την υπεράσπιση της Κυριακής αργίας (2013-12-17 00:00:00.0)
Δεν αντέχουμε και δεν πληρώνουμε! (2012-10-11 00:00:00.0)
ΚΡΗΤΗ (2012-09-27 00:00:00.0)
Μήνυμα αγωνιστικής συστράτευσης (2010-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ