Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΜΙΤΕΛΦΡΑΝΚΕΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
Ούτε ένα ευρώ για τους Γερμανούς τραπεζίτες

Σε μήνυμά της η Νεολαία του Συνδικάτου Οικοδόμων στην περιοχή Μιτελφράνκεν της Γερμανίας, προς το ΠΑΜΕ, αναφέρει: «Σας στέλνουμε χαιρετίσματα αλληλεγγύης για την γενική απεργία της 23ης Φλεβάρη. Με την απεργία σας αγωνίζεστε ενάντια στην επίθεση στους Ελληνες εργάτες, στους νέους και τα λαϊκά στρώματα. Σας λεηλατούν τους μισθούς, την κοινωνική ασφάλιση, τις δαπάνες στην παιδεία για να ξεπληρώνετε τα υπέρογκα επιτόκια στην (Deutsche Bank) Γερμανική Τράπεζα. Η απόφαση αυτή πάρθηκε από την ΕΕ αλλά είναι προπάντων απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης. Εχουμε ευθύνη και εμείς γιατί δεχτήκαμε αυτή την κατάσταση ως Γερμανοί εργάτες, γιατί κάνουμε πολλούς συμβιβασμούς με τους καπιταλιστές, και αφήνουμε να μας μειώνουν τους μισθούς στο όνομα της ψευδεπίγραφης εργασιακής εξασφάλισης και της εξασφάλισης των εξαγωγών των προϊόντων που παράγουμε, και αναπαράγουμε την κρίση σε άλλα κράτη.

Και εδώ στην Γερμανία υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια αλλά για την ώρα δεν μπορούμε να κάνουμε μεγάλες απεργίες. Είμαστε στο πλευρό σας και όχι στο πλευρό της Γερμανικής Τράπεζας.

Οι απεργίες σας μας δείχνουν ότι πρέπει να ακολουθήσουμε τον κοινό αγώνα. Το παράδειγμά σας μας δίνει κουράγιο.

Απαιτούμε: Να σταματήσει η ληστεία των μισθών και στην κοινωνική ασφάλιση. Ούτε ένα ευρώ των Ελλήνων εργατών για την Γερμανική Τράπεζα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ