Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕΞΙΚΟΥ
Κοινός ο ταξικός αγώνας

Σε μήνυμά του προς την ΚΕ του ΚΚΕ και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, το ΚΚ Μεξικού σημειώνει:

«Χαιρετίζουμε με αισιοδοξία τη γενική απεργία που πραγματοποιείται στην Ελλάδα στις 23 Φλεβάρη, ως συνέχεια του κύματος απεργιών 24ωρων και 48ωρων που στη διάρκεια όλου του 2010 συγκλόνισε την Ελλάδα και την Ευρώπη, δίνοντας δυναμική στην ταξική πάλη, ανοίγοντας την αντικαπιταλιστική, αντιμονοπωλιακή, αντιιμπεριαλιστική διέξοδο.

Θέλουμε να μεταφέρουμε στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και σε όλες τις ταξικά προσανατολισμένες δυνάμεις τους αδελφικούς χαιρετισμούς του ΚΚ Μεξικού.

Ξέρουμε ότι ο χαιρετισμός μας στο ΠΑΜΕ είναι χαιρετισμός συνολικά στο ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα που δεν μπαίνει στη διαπραγμάτευση των εγκληματικών μέτρων που παίρνει το κεφάλαιο για να ξεπεράσει την κρίση του. Οι αγώνες του επιβεβαιώνουν σε εμάς τη σημασία του αγώνα της εργατικής τάξης, της μοναδικής ικανής δύναμης να θάψει τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και τον ιμπεριαλισμό και να οικοδομήσει τη σοσιαλιστική κομμουνιστική κοινωνία.

Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος της εργατικής σοσιαλιστικής εξουσίας.

Στην Ελλάδα, το Μεξικό, τη Λατινική Αμερική, τον κόσμο η εργατική τάξη είναι διεθνής. Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε».

Επίσης στο μήνυμά του από το πρόσφατο 4ο Συνέδριο του ΚΚ Μεξικού που έγινε στις 29-30 Γενάρη σημειωνόταν: «Η πάλη της εργατικής τάξης της Ελλάδας είναι πάλη της παγκόσμιας εργατικής τάξης που ξαναπαίρνει τη θέση που της αναλογεί στο επίκεντρο της ταξικής πάλης. Η γραμμή πάλης που αναπτύσσει το ΠΑΜΕ, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία είναι το μέλλον. Μας απασχολεί ιδιαίτερα η δική μας προσπάθεια να μεταφέρουμε το αγωνιστικό αυτό παράδειγμα των αδελφών μας Ελλήνων εργατών στη χώρα μας με την ταξική αγωνιστική γραμμή. Ενωμένοι οι εργάτες έχουμε δύναμη, είμαστε το παρόν και το μέλλον του κόσμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ