Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
Η συγκέντρωση του Μουσείου

Συγκέντρωση έγινε και στο χώρο έξω από το Πολυτεχνείο και το Μουσείο όπου είχαν καλέσει ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μπλοκ «κουκουλοφόρων» και «γνωστών-αγνώστων», σχήματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και ομάδες των αυτοαποκαλούμενων «αντιεξουσιαστών». Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς το Σύνταγμα. Οταν οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν και διέσχιζαν την οδό Σταδίου, ανάμεσα στην πορεία τους εντάχθηκε και εκείνη της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, ενώ στην ίδια πορεία ήταν τα μπλοκ ΟΛΜΕ - ΔΟΕ και σωματείων και ομοσπονδιών των πρώην ΔΕΚΟ. Προπορευόταν ένα μικρό μπλοκ της «Σπίθας» και η ομοσπονδία των ΟΤΑ.

Μετά το μεσημέρι το γνωστό σκηνικό καταστολής με πρωταγωνιστές ομάδες κουκουλοφόρων και ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας στήθηκε προχτές για άλλη μια φορά στην πλατεία Συντάγματος. Ηταν λίγα λεπτά πριν τη 1.30 το μεσημέρι που τα ΜΑΤ έπνιξαν με τα χημικά τους το Σύνταγμα, ενώ ορισμένοι αστυνομικοί των ομάδων «Δ» δε δίστασαν να οδηγήσουν τα δίκυκλά τους πάνω σε ανθρώπους ρίχνοντάς τους στο έδαφος.

Μόλις άρχισε να εμφανίζεται η κεφαλή αυτής της πορείας από τη Σταδίου στο Σύνταγμα, άτομα που ήταν μπροστά από τη Βουλή άρχισαν, με μεγαλύτερη ένταση, να φορτίζουν το «κλίμα». Μετά από λίγα λεπτά, στη γωνία Καραγιώργη Σερβίας και Σταδίου στο Σύνταγμα, στήθηκε το γνωστό σκηνικό επεισοδίων μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ. Ανάλογα επεισόδια έγιναν στα Προπύλαια.

Στο Σύνταγμα παρέμειναν μέχρι και περίπου στις 5.30 μ.μ. μπλοκ από κάποιες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, λίγους από την κίνηση «Δεν πληρώνω», κάποιοι από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ - δεν έμειναν όλοι - τη «Σπίθα» και αποχώρησαν γύρω στις 7 μ.μ. και αφού λίγο πριν είχε γίνει και πάλι περιορισμένη χρήση χημικών.

Συνελήφθησαν εννέα άτομα που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Μικρής έκτασης επεισόδια και συμπλοκές με τα ΜΑΤ έγιναν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πιάστηκε ένα άτομο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ