Τετάρτη 9 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να προετοιμαστούμε για πιο απαιτητικούς αγώνες

Στη συζήτηση που ακολούθησε της ομιλίας, από εργαζόμενη τέθηκε το ερώτημα: «Τόσες απεργίες έγιναν και αποτέλεσμα δεν είδαμε. Δεν μπορούμε να απεργούμε συνέχεια γιατί χάνουμε μεροκάματα. Τι πρέπει να γίνει;». Η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε:

«Κάποτε πέντε και δέκα απεργίες έφερναν ένα αποτέλεσμα. Σήμερα θέλει έναν συστηματικό αγώνα, δεν λέμε κάθε μέρα απεργία, αλλά να σας πω ένα παράδειγμα. Τα συνδικάτα. Χρειάζονται συνδικάτα πραγματικά αγωνιστικά γιατί όλα αυτά τα χρόνια ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και πολλά δευτεροβάθμια σωματεία δεν προετοίμασαν το λαό να είναι έτοιμος για μια τέτοια επίθεση. Εμείς φωνάζαμε. Από το 1992 λέγαμε τι θα γίνει τώρα. Το 1999 βγήκαμε επίσημα και είπαμε ότι θα έρθει οικονομική κρίση. Οι εργαζόμενοι δυστυχώς δεν το πίστευαν, γιατί να το πούμε, αρέσει στους εργαζόμενους να ακούν ότι του χρόνου θα είναι καλύτερα. Αυτοί που τους έλεγαν έτσι, τους κορόιδευαν.

Επομένως, αν είμαστε προετοιμασμένοι σαν λαός θα είχαμε λιγότερα χτυπήματα, δεν λέω δεν θα είχαμε. Αρα, λοιπόν, τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε σε γρηγορότερο διάστημα για έναν αγώνα που μπορεί να μην φέρει σε μια βδομάδα αποτέλεσμα, αλλά μπορεί να ανοίξει το δρόμο. Πρέπει, αν θέλετε να ανατραπεί εντελώς αυτός ο συσχετισμός που υπάρχει στο κίνημα και στο κοινοβούλιο. Ορίστε, θα πάνε τώρα, θα αποφασίσουν για ένα νέο μνημόνιο θα το φέρουν στη Βουλή, θα το περάσουν. Και μη νομίζετε ορισμένοι που ψηφίζουν "όχι", όπως η ΝΔ, το "όχι" είναι μόνο για να αξιοποιήσει την ψήφο του λαού, να έρθει στην κυβέρνηση και να φέρει το δικό της μνημόνιο.

Ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει τη δύναμή του, όσο δεν βλέπει τη δύναμή του και δεν παίρνει και ένα ορισμένο ρίσκο στον αγώνα, θα πάθει πολύ χειρότερα. Αμα πάνε στα 69 τη σύνταξη; Και να σας πω και κάτι; Θα φέρουν το λαό σε ένα τέτοιο σημείο που όταν στα 67 χρόνια παίρνει επίδομα για σύνταξη θα παρακαλάει να δουλεύει μέχρι τα 80. Εχουν πολλούς τρόπους. Και δεν συνάντησε την απαιτούμενη αντίδραση, ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση, ούτε η σημερινή, γι' αυτό χορεύουν στις πλάτες του κόσμου.

Να σας πω ένα άλλο, στις τοπικές εκλογές που είχαμε αυτό το διάστημα. Ξέρετε δεν είναι η ψήφος, η ψήφος δείχνει, είναι ένα θερμόμετρο, για το πόσο ο λαός είναι έτοιμος να αντισταθεί με αυτή την έννοια το λέω. Λοιπόν για πάρτε τώρα τις εκλογές τις τοπικές, με τους Καλλικρατικούς δήμους και την περιφέρεια. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Ξέρετε τι δύναμη είναι σήμερα για την εκάστοτε κυβέρνηση να έχει τέτοιες τοπικές αρχές; Επομένως έχουν τη δύναμη από τα πάνω, να επιβάλουν αυτό που θέλουν στους κάτω. Πρέπει λοιπόν οι κάτω να αρχίσουν να τους κόβουν τη δύναμη, να τους "κουρεύουν", όπως λένε για το χρέος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ