Τετάρτη 9 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συμβολικός αποκλεισμός των ταμείων στο Τζάνειο

Σε συμβολικό αποκλεισμό των Ταμείων του Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιά προχώρησαν χτες το πρωί μέλη γυναικείων συλλόγων της ΟΓΕ και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στον Πειραιά, αντιδρώντας στο χαράτσι των 5 ευρώ που επιβάλλουν σε όσους πηγαίνουν στο νοσοκομείο. Παράλληλα, με αφορμή τη Μέρα της Γυναίκας, πραγματοποίησαν εξόρμηση στο νοσοκομείο, καλώντας τους εργαζόμενους, άνδρες και γυναίκες, να τιμήσουν αγωνιστικά τη Μέρα της Γυναίκας.

«Η καλύτερη τιμή για τις εργάτριες που ξεσηκώθηκαν στις 8 Μάρτη του 1957 στη Νέα Υόρκη είναι να ξεσηκωθείς κι εσύ σήμερα. Τότε οι γυναίκες οι γυναίκες αγωνίζονταν για το 8ωρο, για ίση αμοιβή για ίση εργασία με τους άνδρες και τα κατέκτησαν. Σήμερα, τα καταργούν όλα και προωθούν τα τετράωρα, τους συμβασιούχους, τις σύγχρονες μορφές δουλείας». Με αυτά τα λόγια, καλούσαν όλους όσοι βρίσκονταν στο χώρο του νοσοκομείου, να ξεσηκωθούν, να συσπειρωθούν γύρω από τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ και να αντισταθούν σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική με πρώτο σταθμό τη συμμετοχή τους στο αυριανό συλλαλητήριο για την 8η Μάρτη.

Ο κόσμος αντιδρούσε θετικά στο κάλεσμα και εξέφραζε την αγανάκτησή του για το νέο χαράτσι των 5 ευρώ. «Μας έχουν φέρει στο απροχώρητο», έλεγε ο κόσμος εκφράζοντας την οργή του για το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ