Σάββατο 19 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εξετάσεις στην αστική τάξη

Ολο και κοντύτερα στο ΠΑΣΟΚ η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ). Ο πρόεδρός της Φ. Κουβέλης, μιλώντας στον ρ/σ «Αθήνα 9,84», στήριξε επί της ουσίας τους εδώ και χρόνια σχεδιασμούς του ΠΑΣΟΚ, να περάσει «χαλινάρι» στο εργατικό λαϊκό κίνημα και στις μορφές πάλης που επιλέγει. Ετσι, τάχτηκε υπέρ της θέσπισης περιορισμών για τις κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας, δηλώνοντας ότι «έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται από υπερβολή, θα έλεγα, και από καταχρηστικότητα στην άσκηση του δικαιώματος» και «είναι ακριβές ότι δέκα - δεκαπέντε - είκοσι - πενήντα - εκατό άτομα, πάρα πολλές φορές, κλείνουν το κέντρο της πόλης, δημιουργούν προβλήματα».

Παρακάτω ισχυρίστηκε για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ: «Θεωρούμε τα αποτελέσματα της προπαρασκευαστικής Συνόδου προς θετική κατεύθυνση»! Τα αποτελέσματα αυτά αφορούν σε νέο γύρο επίθεσης, ιδιαίτερα σκληρής, στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα των χωρών - μελών της ΕΕ. Αλλά για τη ΔΗΜΑΡ είναι σε θετική κατεύθυνση... Ενώ παρότι ο πρωθυπουργός συμφώνησε με το «Σύμφωνο για το Ευρώ», που περνά θηλιά στο λαιμό των λαών, ο Φ. Κουβέλης συνέχισε το χαβά του αποπροσανατολισμού του λαού καλώντας τον «να αποκρούσει το προωθούμενο "Σύμφωνο για το Ευρώ", σε ό,τι αφορά τη λιτότητα και κυρίως σε ό,τι αφορά τη συμπίεση της αμοιβής της μισθωτής εργασίας».

Κι ενώ συμβαίνει ό,τι συμβαίνει, ενώ η ΕΕ τσακίζει δικαιώματα και ωθεί στην εξαθλίωση εκατομμύρια εργαζόμενους, ο Φ. Κουβέλης χαίρεται γιατί «πρέπει να αξιολογήσουμε ως ενδιαφέρον ότι κάνει κάποια βήματα η Ευρωπαϊκή Ενωση προς την κατεύθυνση της οικονομικής διακυβέρνησης».

Κάπως έτσι η σύγκλιση που θέτει η ΔΗΜΑΡ ως προϋπόθεση συνεργασίας της με το ΠΑΣΟΚ επιτυγχάνεται, σιγά σιγά, για να τηρούνται και τα προσχήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ