Σάββατο 19 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ
Πυκνώνουν τα σενάρια για αναδιάρθρωση

Πυκνώνουν τα σενάρια για αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας ή και άλλων κρατών - μελών της ευρωζώνης, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής στις 24 και 25 Μάρτη, για την οποία ο Γ. Παπανδρέου συγκάλεσε χτες υπουργική σύσκεψη.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της «Citigroup», Βίλελμ Μπουίτερ, υπογραμμίζει ότι «το πρόβλημα δεν πρόκειται να επιλυθεί αν κάποιες χώρες της ΕΕ δεν αναδιαρθρώσουν το χρέος και τις τράπεζές τους» και ξεκαθαρίζει ότι αναφέρεται κυρίως στην Ελλάδα και την Ιρλανδία. Παράλληλα, τονίζει ότι «αυτό που έχει γίνει μέχρι στιγμής (σ.σ. με τις αποφάσεις των ηγετών της ευρωζώνης και της ΕΕ) είναι απλά να κλωτσάμε το πρόβλημα στην παρακάτω γωνία».

«Στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, δύσκολα θα τα καταφέρει χωρίς αναδιάρθρωση», υποστηρίζει ο Λαρς Φελντ, οικονομικός σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του «Reuters». Εκτιμά ότι το χρέος της Ελλάδας, με βάση το «σχετικά αισιόδοξο σενάριο» δε θα αρχίσει να υποχωρεί πριν από το 2016, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώνει ετησίως 8% - 9% του ΑΕΠ για τόκους και να περικόπτει διαρκώς το προσωπικό στο Δημόσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ