Σάββατο 19 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδράσεις κομμάτων για Λιβύη

Υπέρ μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη τάχτηκε χτες η Νέα Δημοκρατία. Διά του υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών, Π. Παναγιωτόπουλου, χειροκρότησε την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιβολή Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων στον εναέριο χώρο της Λιβύης, σημειώνοντας μάλιστα πως έπρεπε να ληφθεί νωρίτερα. Σαν άλλοθι της απροκάλυπτης υποστήριξής της σε μια στρατιωτική επέμβαση επικαλείται το λαό της χώρας, αξιώνοντας: «Από δω και πέρα η παγκόσμια δημοκρατική κοινότητα οφείλει να βοηθήσει άμεσα και αποτελεσματικά το λιβυκό λαό να απαλλαγεί από το αυταρχικό καθεστώς της ακραίας και απροκάλυπτης βίας».

«Ουδέτερο προφίλ» επέλεξε ο ΛΑ.Ο.Σ. που αρκέστηκε στο εξής σχόλιο: «Αφού τα τελευταία πέντε χρόνια η Δύση "κανάκεψε" το δικτάτορα Καντάφι κι αφού σίτισε κυβερνήσεις και πολιτικά πρόσωπα, τώρα ζήτησε τον εκμηδενισμό του. Δεν έχουν καμιά διαφορά μεταξύ τους».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας σε δήλωσή του ανέφερε: «Η βαρβαρότητα της καταστολής που επιχειρεί εις βάρος του λιβυκού λαού ο συνταγματάρχης Καντάφι δεν μπορεί να απαντηθεί και να αντιμετωπιστεί με την επιθετικότητα των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών». Συμπλήρωσε πως «ο υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Δρούτσας, βιάστηκε να δηλώσει τη συμμετοχή της Ελλάδας στα σχέδια αυτά. Ελπίζουμε αυτή η πρώτη δήλωση να μην έχει και συνέχεια». Και κάλεσε την κυβέρνηση «να μη συνδράμει τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και να μην εμπλέξει την Ελλάδα σε πολεμικές περιπέτειες».

Στο ίδιο μήκος κύματος με τη ΝΔ και η «Δημοκρατική Συμμαχία» που επιπλέον ζητά από την κυβέρνηση να πάρει ενεργά μέρος στην επέμβαση. Η Ντ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε και αυτή «καθυστερημένη την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» και κάλεσε την κυβέρνηση να σεβαστεί «τις διεθνείς και τις συμμαχικές της υποχρεώσεις» και τη «διεθνή κοινότητα» να «πράξει τα δέοντα»...

Η «Δημοκρατική Αριστερά» σχολίασε: «Επιβεβλημένη η ειρηνική αντιμετώπιση της κατάστασης στη Λιβύη με παρέμβαση του ΟΗΕ» για «την ανάδειξη μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, νέας ηγεσίας στη χώρα». Θυμίζουμε ότι στις 2 Μάρτη με ανακοίνωσή της η ΔΗΜ.ΑΡ. είχε τοποθετηθεί υπέρ μιας επέμβασης, αναφέροντας: «Ορθή και αποδεκτή θα ήταν μόνο η ανάπτυξη ειρηνευτικών δυνάμεων εκ μέρους του ΟΗΕ και η άσκηση της μεγαλύτερης δυνατής πολιτικής πίεσης εκ μέρους της ΕΕ και των ΗΠΑ»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ