Σάββατο 19 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ορμάνε στο ... ψητό τα γερμανικά μονοπώλια

Πεδίο κερδοφορίας λαμπρό από τις ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση στην Ελλάδα

Παζάρια με τα γερμανικά μονοπώλια κάνει η κυβέρνηση, στο φόντο των αντιλαϊκών ανατροπών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ελλάδα. Σε συνέχεια προηγούμενων διμερών επαφών, με στόχο την ενδυνάμωση των επιχειρηματικών σχέσεων, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, επικεφαλής αντιπροσωπείας, βρέθηκε στο Βερολίνο και συναντήθηκε με αξιωματούχους της κυβέρνησης Μέρκελ.

Ανάμεσα σε άλλα, συζητήθηκε η ανάπτυξη νέων συμπράξεων στον περιβαλλοντικό τομέα, κύρια στην επεξεργασία και διαχείριση λυμάτων, σε άμεση συνάρτηση με την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει παραπέρα την ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων Υδρευσης και Αποχέτευσης. Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των Γερμανικών μονοπωλίων και σε ό,τι αφορά την αγορά ενέργειας, μπροστά στην πλήρη απελευθέρωση του κλάδου, ενώ προωθούνται και ευρείες στρατηγικές επενδύσεις, στη βάση του νέου επενδυτικού νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ. που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Συμμετοχή επιδιώκουν τα γερμανικά μονοπώλια και στον τομέα των Μεταφορών, κύρια των σιδηροδρομικών και των κέντρων μεταφοράς εμπορευμάτων, αλλά και στη διαχείριση των περιφερειακών αεροδρομίων και των λιμανιών στην Ελλάδα. Στο φόντο όλων αυτών, Ελλάδα και Γερμανία ανταλλάσσουν «εμπειρία» και σε ό,τι αφορά τις ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικό, με κοινή ομάδα εργασίας που θα συνεδριάσει τον ερχόμενο Σεπτέμβρη και Οκτώβρη, με θέμα τις μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος. Σύσφιξη των επιχειρηματικών συμπράξεων επιδιώκεται και στον τομέα Υγείας, με προτεραιότητα τη νοσοκομειακή διοίκηση και τα φαρμακευτικά προϊόντα.

Με αφορμή την επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Βερολίνο, αποκαλύφθηκε ακόμα ότι στο όνομα της αποτελεσματικότερης φύλαξης των συνόρων της ΕΕ, σύμβουλοι από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία στάλθηκαν φέτος στο αεροδρόμιο της Αθήνας, ενώ προσωπικό της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας βρίσκεται στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας (ένας σύμβουλος για κάθε περιοχή). Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία σκοπεύει να στείλει ακόμη έναν αξιωματικό για τη στήριξη της αστυνόμευσης των συνόρων στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης κατά την περίοδο Αύγουστο - Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ