Σάββατο 19 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Διαπιστώσεις και ψευτοαντιπολίτευση

Επί της ουσίας στήριξη στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, στο φόντο και της έκθεσης του ΔΝΤ

Απλόχερη στήριξη στην πράξη για να υλοποιηθούν τα νέα σαρωτικά μέτρα που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα τα επόμενα χρόνια, προσφέρει η ηγεσία της ΝΔ και την ίδια στιγμή επιδίδεται σε ανούσιες κοκορομαχίες με την κυβέρνηση παριστάνοντας την «αντιπολίτευση».

Ο Αντ. Σαμαράς έστειλε χτες σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, ύψους τουλάχιστον 26 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνονται στο «μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο» για την περίοδο 2012-'14. Στη δήλωσή του εξαντλήθηκε σε γνωστές διαπιστώσεις για το μέγεθος των νέων μέτρων, δίχως όμως να εκφράσει την παραμικρή αντίρρηση για την εφαρμογή τους.

«Ενώ το μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προέβλεπε 20 δισ. σκληρά μέτρα για το 2011-2014, σήμερα, για την ίδια περίοδο, η έκθεση του ΔΝΤ έφτασε να προβλέπει περίπου τα διπλά», διαπίστωσε, σχολιάζοντας την έκθεση του ΔΝΤ, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη, στο πλαίσιο της έγκρισης της τέταρτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ από την τρόικα.

Οπως αναμενόταν, δεν είπε λέξη για την ουσία του πακέτου των μέτρων, που τσακίζουν τους μισθούς και τις συντάξεις, κατακρεουργούν τις κοινωνικές δαπάνες για τα λαϊκά νοικοκυριά. Αντίθετα, ο πρόεδρος της ΝΔ αφήνει να εννοηθεί ότι είναι αναπόφευκτα από τη σκοπιά των συμφερόντων του κεφαλαίου, ενώ αξιοποιεί τα αδιέξοδα της πολιτικής του μνημονίου για να νομιμοποιήσει νέα φιλομονοπωλιακά μέτρα.

Ακόμα πιο καθαρά η θέση της ηγεσίας της ΝΔ αποτυπώνεται στη μακροσκελή δήλωση του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας Γ. Σταϊκούρα, όπου διαπιστώνεται ευθέως ότι η έκθεση του ΔΝΤ δικαιώνει και επιβεβαιώνει «τις ανησυχίες και τις ενστάσεις της ΝΔ», που μεταξύ άλλων αφορούν «τις καθυστερήσεις στη δημοσιονομική προσαρμογή και στις διαρθρωτικές αλλαγές».

Αν και διαπιστώνεται ότι «η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε μέτρα και αριθμητικούς στόχους», στο διά ταύτα η ηγεσία της ΝΔ καλεί την κυβέρνηση «να κάνει επιτέλους τις κατάλληλες αλλαγές, απαλλασσόμενη από το σύνδρομο κατοχής της μοναδικής αλήθειας». Τη Δευτέρα ο Αντ. Σαμαράς θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της ΕΕ και θα συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ