Σάββατο 19 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποτίζουν αντικομμουνιστική χολή τη νεολαία

Πρόκληση η έκθεση στην Τρίπολη για την Εσθονία, την οποία μάλιστα καλούν τα σχολεία να την επισκεφτούν

Ο χαρακτηρισμός προκλητική προπαγάνδα ταιριάζει ...γάντι στην έκθεση με τίτλο «Η Εσθονία και τα γάντια της», που διοργανώνει αυτές τις μέρες στην Τρίπολη ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και την Πρεσβεία της Εσθονίας. Το περιεχόμενο της έκθεσης είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο με το πογκρόμ ενάντια σε οτιδήποτε θυμίζει σοσιαλισμό και το ξαναγράψιμο της Ιστορίας με ...«αποθέωση» των ναζιστών στην Εσθονία. Το γεγονός μάλιστα ότι κλήθηκαν σχολεία να την επισκεφτούν, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και της ΚΝΕ στην Τρίπολη, καθώς οι μαθητές θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με κείμενα αναρτημένα στα ταμπλό και βιντεοπροβολή, που λίγο - πολύ παρουσιάζει τη Σοβιετική Ενωση ως μια τυραννική χώρα που σε μυστική συνεννόηση με τον Χίτλερ κατέλαβε την Εσθονία...

Στην Εσθονία έχουν απαγορευτεί πολλές εκδηλώσεις για τα θύματα του φασισμού, υπήρξαν διώξεις και φυλακίσεις αγωνιστών ενάντια στο φασισμό, έχουν φτάσει να καταστρέψουν το μνημείο του «Μπρούτζινου Αλιόσα» που είχε στηθεί προς τιμήν των 270.000 πεσόντων του Κόκκινου Στρατού και άλλων αντιφασιστών ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές. Ο αντικομμουνισμός στην Εσθονία πάει χέρι χέρι με τη σκληρή πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε βάρος του λαού, με το ποσοστό ανεργίας στους νέους να έχει φτάσει το δεύτερο τρίμηνο του 2010 το 37,2% με αυξητική τάση και το λαό να βιώνει εκτεταμένη φτώχεια.

«Ο αντικομμουνισμός δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές, στόχο έχει όλο το λαό, κάθε φωνή που αμφισβητεί τον καπιταλιστικό μονόδρομο, κάθε διεκδίκηση. Ειδικά σε περίοδο κρίσης, θέλουν να προασπίσουν την εξουσία τους από κάθε αμφισβήτηση, να παρουσιάσουν τη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα μονόδρομο για τους λαούς», τονίζει το ΝΣ Αρκαδίας της ΚΝΕ. «Οσο κι αν προσπαθήσουν, η φωτογραφία της Κόκκινης Σημαίας στο Ράιχσταγκ έχει χαράξει για πάντα το ρόλο που έπαιξε η Σοβιετική Ενωση και θα συνεχίζει να είναι "καρφί" στο μάτι τους, στο μάτι του ιμπεριαλισμού», σημειώνει το ΝΣ της ΚΝΕ.

«Η χώρα στην οποία το κομμουνιστικό κόμμα είναι παράνομο, η χώρα της οποίας ο πρωθυπουργός Αντρους Ανσιπ πραγματοποίησε στις 28 Φλεβάρη 2011 δεξίωση στο μέγαρο της κυβέρνησης προς τιμήν των μελών της 20ής εσθονικής ναζιστικής μεραρχίας "Waffen SS" και μελών της οργάνωσης "Αδελφοί του Δάσους", που ευθύνονται για χιλιάδες εγκλήματα, τόσο κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής όσο και κατά τα πρώτα χρόνια μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, έχει το θράσος να διοργανώνει με ντόπιους αντικομμουνιστές τέτοιες εκδηλώσεις!», σημειώνει, μεταξύ άλλων, η Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στην Αρκαδία. Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ έχουν καλέσει τους διευθυντές να μην επιτρέψουν σε κανένα σχολείο να επισκεφτεί την εκδήλωση, «που σκοπό έχει να δηλητηριάσει τις παιδικές ψυχές με φασιστικό αντικομμουνιστικό δηλητήριο» και τους θέτει προ των ευθυνών τους. Καλούν τους εκπαιδευτικούς να μη γίνουν συνένοχοι και τον δήμαρχο να αποσύρει τη στήριξή του στην εκδήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ