Σάββατο 19 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Στη λογική της επέμβασης

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ._

Υπέρ του Ψηφίσματος 1973 για τη Λιβύη τάχθηκε χθες η ΕΕ, με κοινή δήλωση του Προέδρου του Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και της Υπατης Εκπροσώπου της Ενωσης για την Εξωτερική Πολιτική, Κάθριν Αστον. Η ΕΕ επικαλούμενη τις επιθέσεις, τις κακοποιήσεις και τις δολοφονίες αμάχων, ζητά τον τερματισμό της βίας και την παράδοση της εξουσίας από το Μουαμάρ Καντάφι προκειμένου να υπάρξει ομαλή «μετάβαση στη δημοκρατία», πάντα όπως αυτή ερμηνεύεται από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Παράλληλα η ανακοίνωση υπενθυμίζει την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 11ης Μαρτίου, που άφηνε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ακόμα και της επίθεσης, τονίζοντας ότι το ψήφισμα 1973 των ΗΕ προσφέρει μία καθαρή νομική βάση για τα μέλη της διεθνούς κοινότητας προκειμένου να «προστατεύσουν τον άμαχο πληθυσμό». Η ΕΕ σημειώνει και το σημαντικό ρόλο του Αραβικού Συνδέσμου και των Αράβων εταίρων σε οποιαδήποτε δράση, ζητώντας τη συνεργασία τους.

Η ΕΕ τέλος δηλώνει έτοιμη να εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας αναφέροντας ότι οι αποφάσεις της σχετικά με την κατάσταση στη Λιβύη θα επικαιροποιηθούν στην επικείμενη σύνοδο κορυφής στις 24 και 25 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ