Σάββατο 19 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥΣ

ΤΑ ΜΕΤΡΑ: «Μπορεί ο Γ. Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου να αρνούνται να παραδεχθούν το νέο "τσουνάμι" μέτρων που μας ετοιμάζουν, διαψεύδοντας σε όλους τους τόνους ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όμως η έκθεση της Ουάσιγκτον είναι εξόχως αποκαλυπτική (...) επιβεβαιώνεται (...) ότι έρχονται νέες μειώσεις μισθών, νέοι φόροι, περικοπές φορολογικών απαλλαγών και κοινωνικών παροχών, ακόμη και μείωση των επιδομάτων πρόνοιας, συνεχείς αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και τις ασφαλιστικές εισφορές, σε συνδυασμό με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων και την ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ: «Επιδοτήσεις αξίας 1,2 δισ. ευρώ αλλά και 3,2 δισ. ευρώ φοροαπαλλαγών θα μοιράσει φέτος ο υπό ενεργοποίηση επενδυτικός νόμος (...) Εως το τέλος Μαρτίου θα γίνουν οι πρώτες προκηρύξεις: 500 εκατ. ευρώ στο καθεστώς περιφερειακής συνοχής. 100 εκατ. ευρώ στο καθεστώς τεχνολογικής ανάπτυξης. 150 εκατ. ευρώ στο ειδικό καθεστώς νεανικής επιχειρηματικότητας. Και 50 εκατ. ευρώ για δικτύωση επιχειρήσεων. Στο καθεστώς γενικής επιχειρηματικότητας θα προκηρυχθούν 1 δισ. ευρώ φοροαπαλλαγές. Οι υπόλοιπες (800 εκατ. ευρώ) θα χρησιμοποιηθούν για να συμπληρωθεί το πλαφόν ενισχύσεων που μπορούν να ζητήσουν οι επενδυτές στο καθεστώς περιφερειακής συνοχής και στο καθεστώς τεχνολογικής ανάπτυξης και θα αξιοποιηθούν για την προσέλκυση μεγάλων επενδυτικών σχεδίων πάνω από 50 εκατ. ευρώ» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΑ ΧΡΕΗ: «Σε ρυθμίσεις περισσότερων από 2 εκατομμυρίων δανείων κάθε μορφής προχωρούν φέτος οι τράπεζες, ενώ πέρυσι περιορίστηκαν σε 350.000 (...) Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι ρύθμιση ζητούν με μεγαλύτερη συχνότητα οι δανειολήπτες που είναι ενήμεροι και οι οποίοι σπεύδουν να «πακετάρουν» τα δάνειά τους, από τον φόβο νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και υπό την απειλή της ανεργίας» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ)

ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ: «Ο καπιταλισμός για τον μέσο Ελληνα είναι ό,τι ο διάβολος στον Μεσαίωνα. Δεν μπορεί παρά να φταίει για όλα» (ο Π. Μανδραβέλης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ